RH Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Myśle że czas na uchylenia rąbka tajemnicy :co aktualnie klecę A jest to modelik pierwszowojenny z mojej ulubionej od niedawna wytwórni Wingsnut Wings SE 5a Jak na razie to troszkę powalczyłem z malowankiem wnętrza i z wykonaniem silnika Hispano-Suiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Mój ulubiony pierwszak! Toż mi waść dogodził!;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 Kolejna porcja fotek.Nie zbyt udane przez to że robine na szybko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Nie mógłbyś oddzielnie relacjonować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 13 Lipca 2011 Autor Share Napisano 13 Lipca 2011 Dzisiaj skromnie ale lepsze to niż nic podkładzik na modeliku wykonałem tym co na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 26 Lipca 2011 Autor Share Napisano 26 Lipca 2011 Ostatnio wredna pogoda nie zachęca do klecenia modelików .Człowiek przez te ciągłe deszcze wpada w apatie i lenistwo:) No ale postanowiłem sie przełamać i coś tam poklecić . Pomalowałem spodzik i poprawiłem słupki baldachimu .Jak wiadomo w samolocie były one oplecione materiałem ,niestety w modelu tego producent nie uwzględnił ,tak ze przy użyciu foli aluminiowej samoprzylepnej pociętej w paski o szer 2,5mm ,poprawiłem ten mankament. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Model już ma fajny wygląd Czy surf 1200 w spray'u tworzy gładką powierzchnię, czy musisz go polerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 Model już ma fajny wygląd Czy surf 1200 w spray'u tworzy gładką powierzchnię, czy musisz go polerować? Bardzo gładką .Oczywiście wszystko zależy od jego położenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Przyszedł czas na malowanko . Na początek podkładzik kolorowy a na wierzch PC-10 z Valejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 No, łłeeee...., a dobrze się kładzie Tobie wajeho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 No, łłeeee...., a dobrze się kładzie Tobie wajeho? Nie narzekam,pod warunkiem że do rozcieńczania użyjemy oryginalnego rozcieńczalnika ,który dodatkowo spaja pigment .No oczywiście należy wcześniej położyć primer.Ja jeszcze na koniec całość pryskam gunze spray gloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Jednobarwne malowanie wcale nie musi być nudne, co wykazujesz w swoim warsztacie, oj czekam na kalki i galerię. Widząc cieniowanie na SE 5a nasuwa mi się pytanie, gdyż będę malował RWD 8a na srebrno - czy można zrobić preshading pod srebrny tak żeby był widoczny, czy to się mija z celem? Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 29 Lipca 2011 Autor Share Napisano 29 Lipca 2011 Jednobarwne malowanie wcale nie musi być nudne, co wykazujesz w swoim warsztacie, oj czekam na kalki i galerię. Widząc cieniowanie na SE 5a nasuwa mi się pytanie, gdyż będę malował RWD 8a na srebrno - czy można zrobić preshading pod srebrny tak żeby był widoczny, czy to się mija z celem?Pozdro Jarek Cos takiego robilem przy RWD 10 wyszło jak widać viewtopic.php?f=64&t=27106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Dzięki, teraz to zauważyłem. Chyba warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Kolejnych parę fotek z produkcji nie będę je komentował bo zdjęcia mówią same za siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Świetnie to wygląda! Pomarszczenie płótna było na wyprasce, czy samemu zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Świetnie to wygląda! Pomarszczenie płótna było na wyprasce, czy samemu zrobiłeś? W zestawie są dwa kadłuby .jeden z gładkim płótnem ,drugi pomarszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Model pomału nabiera kształtów,górne skrzydło przyklejone teraz czas na "szydełkowanie " :-> Z jednej strony dość upierdliwe ,ale z drugiej to czynność którą najbardziej lubię Na tm etapie chyba zakończę prezentacje w dziale warsztatowym ,bo już nic ciekawego nie ma co pokazywać i zaprezentuje skończony model w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi