Skocz do zawartości

Zwiastun pracy nad SE.5a WW 1:32

RH

Rekomendowane odpowiedzi

Myśle że czas na uchylenia rąbka tajemnicy :co aktualnie klecę

A jest to modelik pierwszowojenny z mojej ulubionej od niedawna wytwórni Wingsnut Wings

SE 5a

Jak na razie to troszkę powalczyłem z malowankiem wnętrza i z wykonaniem silnika Hispano-Suiza

P7070443.jpg

P7070442.jpg

P7070441.jpg

P7070440.jpg

P7070439.jpg

• 2 weeks later...

Ostatnio wredna pogoda nie zachęca do klecenia modelików .Człowiek przez te ciągłe deszcze wpada w apatie i lenistwo:)

No ale postanowiłem sie przełamać i coś tam poklecić . Pomalowałem spodzik i poprawiłem słupki baldachimu .Jak wiadomo w samolocie były one oplecione materiałem ,niestety w modelu tego producent nie uwzględnił ,tak ze przy użyciu foli aluminiowej samoprzylepnej pociętej w paski o szer 2,5mm ,poprawiłem ten mankament.

P7260461.JPG

P7260461.JPG

P7260462.JPG

bypicasa2html.gifcreated by picasa2html.com

Model już ma fajny wygląd Czy surf 1200 w spray'u tworzy gładką powierzchnię, czy musisz go polerować?

Bardzo gładką .Oczywiście wszystko zależy od jego położenia

No, łłeeee...., a dobrze się kładzie Tobie wajeho?

Nie narzekam,pod warunkiem że do rozcieńczania użyjemy oryginalnego rozcieńczalnika ,który dodatkowo spaja pigment .No oczywiście należy wcześniej położyć primer.Ja jeszcze na koniec całość pryskam gunze spray gloss

Jednobarwne malowanie wcale nie musi być nudne, co wykazujesz w swoim warsztacie, oj czekam na kalki i galerię. Widząc cieniowanie na SE 5a nasuwa mi się pytanie, gdyż będę malował RWD 8a na srebrno - czy można zrobić preshading pod srebrny tak żeby był widoczny, czy to się mija z celem?

Pozdro Jarek

Jednobarwne malowanie wcale nie musi być nudne, co wykazujesz w swoim warsztacie, oj czekam na kalki i galerię. Widząc cieniowanie na SE 5a nasuwa mi się pytanie, gdyż będę malował RWD 8a na srebrno - czy można zrobić preshading pod srebrny tak żeby był widoczny, czy to się mija z celem?

Pozdro Jarek

Cos takiego robilem przy RWD 10 wyszło jak widać

viewtopic.php?f=64&t=27106

Model pomału nabiera kształtów,górne skrzydło przyklejone teraz czas na "szydełkowanie " :->

Z jednej strony dość upierdliwe ,ale z drugiej to czynność którą najbardziej lubię

Na tm etapie chyba zakończę prezentacje w dziale warsztatowym ,bo już nic ciekawego nie ma co pokazywać i zaprezentuje skończony model w galerii

P8060461.JPG

P8060462.JPG