Trojan Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Nigdy nie robiłem białego auta więc dzięki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2012 Wnętrze gotowe Natomiast kompletnie zbaraniałem po lakierowaniu karoserii. Podkład Zero, 3 cienkie warstwy białej perły Zero, lekkie polerowanko. Następnie 1 warstwa bezbarwnego. Dzień odpoczynku. Szlif z paprochów. A potem 3 warstwy na mokro. Następnego dnia rano kompletne zaskoczenie. Biały zmienił odcienie! Maska nabrała zieleni a tył samochodu jest różowy. Nie wiem czy widać to dobrze na zdjęciach. Ten sam podkład, baza i bezbarwny. W tym samym czasie. Wszystko w/g zasad. I taka niespodzianka. Na razie lakier odpoczywa i jest za miękki na szlifowanie. Spróbuję ładnie go spolerować i "wycieniować" dziwne miejsca. Nie uśmiecha mi się płukanie w krecie więc ostatecznie pozostaje zmiana koloru ale jeszcze powalczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Świetne to wnętrze. Dobrze, że będzie cały czas na widoku. Mam nadzieje, że dojdziesz ładu z karoserią bo szkoda było by zmieniać to piękną biel na coś innego. Swoją droga, rzeczywiście ciekawe dlaczego wyskoczyły takie babole. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2012 szkoda było by zmieniać to piękną biel na coś innego Też mnie to boli. W słońcu ta perła wygląda niesamowicie. Lampa błyskowa nie oddaje efektu. Zakładam, że mogłem ostatnią warstwę położyć ciut za grubo by mieć z czego polerować i coś "zareagowało". Tył karoserii by pobrudzony farbą z malowania osłony składanego dachu. No ale potem i tak poszedł podkład. Co do maski to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Wnętrze powala na kolana. Skoro to perła, to może niedokładnie wymieszana przed nałożeniem lub nakładana na poszczególne elementy pod zupełnie zmienionymi kątami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 Lakier uratowany Praca zbliża się do końca. Zostały jeszcze jakieś pierdółki do nalepienia i auto będzie gotowe. Liczę, że w piątek zrobię sesję zdjęciową. Kilka fotek z finiszu. Ale i tak nie obyło się bez zagwozdki. Grill ustawiony na miejscu nie pasuje do maski. Poprzednio wpasował się idealnie. Teraz postawił rogi i nie chce wejść na miejsce. Myślę, że po krótkiej walce się podda albo sprawdzę jak to zrobiłem w pierwszym DBS'ise. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Bardzo fajnie dorobiłeś te "tyłkościski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Super model, switne wykonanie i do tego bedzie na prawde jedyny w swoim rodzaju, oryginalny, bo przeciez takiego cabrio nie robia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 Sesja zrobiona. Oprócz tych 12-tu zostało jeszcze 70 do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Model profesjonalny to i fotki też, gratuluję, tak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Model wygląda lepiej niż byś kopił ten gotowy z Maisto albo innej marki, po prostu cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Model wygląda lepiej niż byś kopił ten gotowy z Maisto albo innej marki, po prostu cudo. O to chodzi w modelach 1:24 do sklejania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi