Kuba00 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Witam Mam problem i proszę o pomoc. Buduje deskorolkę z napędem i nie wiem jakich silników użyć i jakich baterii. Z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Ale o co dokładnie chodzi? Jaka skala? I czy to dobre forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba00 Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 Skala 1:1. Nie byłem pewien gdzie się czegoś dowiem więc uznałem że forum modelarskie będzie najlepszym wyjściem. Chodzi o budowę deskorolki z napędem z silniczków elektrycznych. I potrzebuję porady na temat tego jakich silniczków mógłbym użyć i z czego je najlepiej zasilać. Jeśli trafiłem na złe forum to proszę o adres jakiegoś innego forum gdzie będzie mi mógł ktoś pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Pytaj na pfmrc.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Próbowałeś szukać forum skateboarding'u? GOOGLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba00 Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Ale na forum o skatebordingu tego nikt mi nie powie. A na forum modelarskim są ludzie którzy używają silniczków elektrycznych i mogą mi coś na ten temat doradzić. Dlatego też pomocy szukam tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Tylko, że to forum modelarstwa plastikowego i rzadko ktoś używa elektryki do swoich modeli. Tym bardziej, że chcesz to zrobić w skali 1:1, czyli jak mniemam chcesz zainstalować do normalnej deskorolki napęd. Raczej poszukaj w necie stron z majsterkowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Na elektrodzie pytałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 hmmm... dziwny temat jak na nasze forum... Generalnie na logikę to zasadniczo potrzebujesz silnik który to uciągnie, akumlator którym to zasilisz (np. z motocykla) no i jakąś przekładnie. Przydał by się jeszcze jakiś włącznik który załącza napęd tylko jak np. stoisz na desce cobyś nie musiał patrzeć jak sobie odjeżdża w siną dal gdy zlecisz z deski. Co do silnika który uciągnie samego siebie i Ciebie na desce popytaj na jakimś forum RC (chociaż to dosyć droga sprawa w chwili gdybyś miał kupować coś takiego dedykowanego do modeli). Odnośnie przekładni pewnie też więcej Ci powiedzą niż tutaj. elektroda.pl to też dobry pomysł - ludziska tworzą tam przeróżne wynalazki więc temat odnośnie deskorolki z napędem nie wzbudzi takiego zdziwienia jak tutaj. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Pisałem, żebyś zajrzał na pfmrc.eu Tam ludzie zajmują się takimi rzeczami. Nie ma lepszego forum jeśli chodzi o silniki elektryczne w modelarstwie i sterowanie nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba00 Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) Ale nie planujesz robić czegoś takiego jak miał Marty McFly? Bo wiesz one zbytnio nie sprawdzały się nad wodą...;) Edytowane 9 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi