RH Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Prace nad tym ciekawym modelem pomału ale jednak idą do przodu Na pierwszy ogień poszła jednostka napędowa tego płatowca ,a mianowicie silnik "LIBERTY" .Wiem że nie jest to idealnie wykonana kopia ,ale cóż nie ch zostanie taki jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Dla mnie bomba! Wałek rozrządu z popychaczami nie miały osłony w tym silniku? Gniazda kolektorów maskujesz przy malowaniu, czy masz na to inny sposób? Pisz, proszę, co jest zestawowe, a co sam dodałeś, gdyż nie miałem jeszcze styczności z tymi zestawami. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Dla mnie bomba!Wałek rozrządu z popychaczami nie miały osłony w tym silniku? Gniazda kolektorów maskujesz przy malowaniu, czy masz na to inny sposób? Pisz, proszę, co jest zestawowe, a co sam dodałeś, gdyż nie miałem jeszcze styczności z tymi zestawami. Pozdrawiam Jarek Nic nie maskowałem ,po prostu pomalowane ,a same gniazda przetarte srebrnym ołówkiem. Dorabiane elementy są na zdjęciu zaznaczone ,po za tym robiłem 24 świece z rurek mosiężnych o dwóch średnicach i cienkiego drucika.W zestawie cylindry są ze sobą zespolone więc je należy delikatnie porozcinać By ryszard58 at 2011-07-16 By ryszard58 at 2011-07-16 tutaj jest stronka gdzie są zdjęcia orginalu ,zresztą w instrukcji też są takowe zdjecia http://www.mincbergr.net/index.php?page ... 0008.00015 http://www.wingnutwings.com/ww/370BB0B7 ... 1D4D3ED806 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Nic nie maskowałem ,po prostu pomalowane ,a same gniazda przetarte srebrnym ołówkiem. No proszę, na najprostsze rozwiązania, najtrudniej wpaść! Po opisie widać, że się trochę musiałeś napracować przy tym silniku, od razu inaczej się go ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 No coś powoli ruszyło sie przy tym modeliku na razie pierwsze skromne malowanie elementów wewnętrznych .I to by było na tyle .Czuje że ten model będzie najdłużej klejonym ,a to za sprawą innych ważniejszych "skorup" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 No...coś udało mi się podłubać w kwestii tego płatowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Środek GOTOWYYY!!!! Ostatnie spojrzenie do wnętrza przed ostatecznym sklejeniem A przy okazji pobawiłem sie trochę z podwoziem ,a dokładnie z kołami .Afekt jest jaki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Jeden z moich ulubionych "szmatopłatów", choć tylko kilka popełniłem w życiu i to w 72. Piękna praca. Podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 ja pierdziu, tyle sklejki narobiłeś, że w oczach się mieni.. To chyba najdrozszy zestaw WNW, no ale efekt jaki mozna uzyskac jest wysmienity pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 ja pierdziu, tyle sklejki narobiłeś, że w oczach się mieni..To chyba najdrozszy zestaw WNW, no ale efekt jaki mozna uzyskac jest wysmienity pozdrawiam, K Nie taki drogi .Akurat go kupiłem kiedy dolarek byl g....o wart i wyszło mi zaledwie 240zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2012 Mała przymiareczka po złożeniu kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 A teraz maly przerywnik w pracy nad DH 9 pośrednio jest związany z modelem który tworzę bo tez szmaciak i dwupłat:) ,czyli filmik z soboty z latanka na Ni11 bebe .tak dla rozprostowania kości i odreagowania A co wyszło z tego to sami oceńcie .Napiszę tylko że modelik lat wyśmienicie ,prawie sam Ciekawy czy oryginał też tak sie zachowywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Kolejne fotki z wymęczonego prze zemnie modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Pięknie... I pomyśleć, że taką DH 9 tkę zamieniliśmy za Spita... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 To prawda ,oglądając zdjęcia eksponatu jeszcze jak byl w muzeum ,widać było że był w bardzo dobrym stanie .Byl by to rarytas .A Spitfire ,cóż tego badziewia jest dość sporo na świecie i wcześniej ,czy później i tak byś my coś wycyganili .Ten w muzeum to nawet nie ma reduktora i można śmigłem kręcić jak sie podoba .pomijając fakt że możną nim oberwać w łeb jak sie zagapi człowiek (szczególnie tyczy sie to małych latorośli.Sam byłem świadkiem takiego zdarzenia,które o mało nie skończyło sie tragedią . No ale dość ,cza wracać na warsztat .kolejne fotki tym razem już z olinowanie .Tu poprzestanę bo nic już ciekawego nie ma do pokazania .A mowie tu o skrzydłach które raczej nie są ciekawe.Skrzydła jak skrzydła Więc reszta w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 TYLKO NIE BADZIEWIA!!! Hihihihihihihi. Lepiej by wyglądał IXc niż XVI z końca wojny. Poza tym ówczesna polityka naszego Muzeum była dość dziwna... Ale do tematu. Jak robisz naciągi? Może kiedyś popełnię coś w tym stylu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Pisze tak bo już minie nudzą te samoloty .Na okrągło albo spit albo meser i ak w kółko.A przecież jest tyle innych pięknych konstrukcji.To jest ta jakby całe życie jadło się barszcz albo rosół A wracając do naciągów to tu jest link do takiego mądrego pana który ładnie to opisuje http://ww1aircraftmodels.com/page8.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Klasa panie RH, z przyjemnością się ogląda warsztat z KWP RH&RH. Koła zapasowe zabierane "ze sobą" każą wysnuć wniosek, że i skrzynka z narzędziami pewnie gdzieś tam miała swoje miejsce. Niesamowite pionierskie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Pisze tak bo już minie nudzą te samoloty .Na okrągło albo spit albo meser i ak w kółko.A przecież jest tyle innych pięknych konstrukcji.To jest ta jakby całe życie jadło się barszcz albo rosół A wracając do naciągów to tu jest link do takiego mądrego pana który ładnie to opisuje http://ww1aircraftmodels.com/page8.html Super sprawa. Muszę popełnić jakiegoś szmatopłata . Jednak poszukam czegoś w 1:48 w polskich barwach. A co do Spitów, to chcę wykonać jak najwięcej jego wariantów , a nie żyje się wiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Pisze tak bo już minie nudzą te samoloty .Na okrągło albo spit albo meser i ak w kółko.A przecież jest tyle innych pięknych konstrukcji.To jest ta jakby całe życie jadło się barszcz albo rosół A wracając do naciągów to tu jest link do takiego mądrego pana który ładnie to opisuje http://ww1aircraftmodels.com/page8.html Super sprawa. Muszę popełnić jakiegoś szmatopłata . Jednak poszukam czegoś w 1:48 w polskich barwach. A co do Spitów, to chcę wykonać jak najwięcej jego wariantów , a nie żyje się wiecznie Był bym nie do końca szczery z tymi spitami właśnie kończę jednego w nietypowym oznaczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Był bym nie do końca szczery z tymi spitami właśnie kończę jednego w nietypowym oznaczeniu Jakaś fotka, tak dla zachęty by się zdała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Był bym nie do końca szczery z tymi spitami właśnie kończę jednego w nietypowym oznaczeniu Jakaś fotka, tak dla zachęty by się zdała To już może w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Klamka zapadła. Może jeszcze dziś kupię DH Tiger Motha - 1:32. Oczywiście w polskim mundurku będzie. A co za Spita szykujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 Klamka zapadła. Może jeszcze dziś kupię DH Tiger Motha - 1:32. Oczywiście w polskim mundurku będzie. A co za Spita szykujesz? Niebawem w galerii,a na razie tajemnica Do Tigra M. tez się przymierzam ,ale latającego RC:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 I tu pojawia się mały problem. O ile zdjęć Motha jest dużo, to brak mi rysunków, szczególnie konstrukcji płatowca. Towarzysze! Pomożecie? (kto to jeszcze pamięta ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi