Wicia1975 Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Jak w tytule drugi modelik skończony. Wiem "merytorycznie" itd. do D.... Potraktujcie to jako trening. Prosze o łagodny wymiar kary. Wydaje mi się że jakieś tam postępiki są fotka z pierwszym popełnionym. Pozdrawiam Wicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Obicia mi się strasznie podobają robiłeś na lakier do włosów czy z pędzla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 17 Lipca 2011 Autor Share Napisano 17 Lipca 2011 Wszystko z pędzla. I gąbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Jakiego kolori i jakiej firmy użyłeś do tego modelu. Rozumiem, że to tunezyjski tygrys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 17 Lipca 2011 Autor Share Napisano 17 Lipca 2011 Pactra A32 plus filtr olejny żółty, z założenia tunezyjski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Kolor wyszedł bardzo fajny tak jak i zadrapania, aczkolwiek mogły by być bardziej "subtelne" tzn. w niektórych miejscach wyglądają po prostu jak plama farby i niepotrzebny moim zdaniem ten pył na przodzie i kołach. Ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Żeby zbudować pustynnego tygrysa w zieleni w miarę historycznego trzeba nabyć cybberhobby, niestety kosztuje ponad 300zł w tym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 17 Lipca 2011 Autor Share Napisano 17 Lipca 2011 Wiem Dumo choruje na niego http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/cyberhobby/chc6286.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 rozwijasz sie, to widać, ale ja nie jestem zwolennikiem takiego efekciarstwa typu "straciłem pół farby", zniszczenie tylnego zasobnika nienaturalne, przydaloby sie szpachlowanie wiezy bo widac laczenie dachu, kostki trzymajace brakujacy blotnik za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 17 Lipca 2011 Autor Share Napisano 17 Lipca 2011 rozwijasz sie, to widać, ale ja nie jestem zwolennikiem takiego efekciarstwa typu "straciłem pół farby", zniszczenie tylnego zasobnika nienaturalne, przydaloby sie szpachlowanie wiezy bo widac laczenie dachu, kostki trzymajace brakujacy blotnik za nisko. 1. "efekciarstwa typu "straciłem pół farby"" nie wiem o co chodzi? Farba poszła cała o potem na cały model filtr. 2. nio tak próba z zapalniczką zniszczyła cały zasobnik wszystko ratowane szpachlą 3. szpachlowanie zawaliłem 4. kostki są tak jak zrobił producent podniosłem lekko błotniki przy nich i może dlatego taki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 chodzi o to ze nie lubie modeli tak obitych na siłe ze sprawiaja wrazenie jakby sluzyly na tym froncie z 10 lat, ale jesli to Twoj drugi model to jest bardzo dobrze, moj drugi nadawal sie do smietnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 A mnie się bardzo podoba, obicia super. Jeszcze tylko wylot lufki delikatnie na ciemno i będzie Git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Świetnie wykonany. Zdjęcia również bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 17 Lipca 2011 Autor Share Napisano 17 Lipca 2011 Dzięki wielkie za krytykę i wyrozumiałość, jak zwykle nic nie poprawiam dla porównania z następnymi pracami, a dla wszystkich widokówka z wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Ogólnie malowanie i odpryski/zadrapania mi się podobają, choć w niektórych miejscach mogłeś je wykonać lepiej. Mam na myśli to, że na przednich błotnikach, wieży są świetne (z pominięciem dwóch bocznych włazów) , ale już te np. na przedniej płycie pancernej jak i wymienionych włazach wyglądają nienaturalnie - jakby pomazane farbą. Ale odbiór pracy z mojej strony pozytywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Kolor wyszedł bardzo fajny tak jak i zadrapania, aczkolwiek mogły by być bardziej "subtelne" tzn. w niektórych miejscach wyglądają po prostu jak plama farby i niepotrzebny moim zdaniem ten pył na przodzie i kołach.Ogólnie Oglądając twoje prace nie mów mi tu o subtelnosci. www.lisu-modele.pl.tl Model został sprzedany, także jakby aktualny właściciel (do, którego nie mam kontaktu) wyraził niechęć do publikowania zdjęć, proszę o kontakt na adres podany w dziale "Kontakt", pozdrawiam Damian "Lisu" Lisiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Nie rozumiem, mógłbyś "jaśniej" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Nie rozumiem, mógłbyś "jaśniej" ? Bo nie chcesz rozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Może skończ, skoro chcesz bawić się w jakieś zagadki. I swoje spekulacje zostaw dla siebie. Nie będę z Tobą dyskutował, skoro nie przyjmujesz krytyki, bądź boli Cię to, że sprzedaje swoje prace. Może w kwestii wyjaśnienia: modele sprzedaję (aczkolwiek nie wszystkie) bo nie mam gdzie ich trzymać, te do których mam sentyment, albo najnormalniej jestem z nich zadowolony próbuję upchać w kartonie w piwnicy. Może doczekają się miejsca w mieszkaniu. To tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2011 To kończe skoro nie przyjmujesz krytyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Jak na drugi model jest świetnie. Ja jeszcze dziś tak nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Umiesz i to 100 razy lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi