Jump to content

Albatros DV 1:32 WW

RH
 Share

Recommended Posts

Mimo paru zaczętych modeli ,spróbuję jeszcze rozpocząć jeden modelik a mianowicie Albatrosa DV z Wingnut Wings w 1:32

oczywiście . Wcześniej skleciłem figurkę Eduarda Rittera von Schleicha wiec teraz wypadałoby mu sprawić jakiś samolocik

Chłopina przecież na czymś musi latać

Zobaczę jak mi pójdzie praca nad tym modelem ,wszak 5 modelików w tym samym czasie kończę :(

P7200461.JPG

P7200462.JPG

• 6 months later...

Po długiej przerwie ,spowodowanej produkcją innych modeli postanowiłem coś ruszyć w sprawie Albatrosa , bo modelik z takiej stajni jak WW nie powinien długo leżakować

Tak wiec pomalowałem środeczki kadłubika (nie robiłem zdjęć bo są identyczne z tymi co byly pokazywane w warsztacie ,Albatrosa DVa z tej samej firmy) po za tym wykonałem zbiornik (widoczny na zdjęciu )oraz

silnik (także widoczny) .Pokazuje go ponieważ rożni sie on od wersji z Albatrosa DVa .

viewtopic.php?f=86&t=26522

P1220762.jpg

P1220761.jpg

P1210760.jpg

Kwestia gustu, ja lubie takie dziwadła jak ta Hansa na pływakach; tak czy siak wyboru dużego nie ma:)

Z kolei mam nadzieję, że następny na warsztacie u ciebie wyląduje Fe.2b - linek ci u tugo dostatek i można poszaleć!;)

Kwestia gustu, ja lubie takie dziwadła jak ta Hansa na pływakach; tak czy siak wyboru dużego nie ma:)

Z kolei mam nadzieję, że następny na warsztacie u ciebie wyląduje Fe.2b - linek ci u tugo dostatek i można poszaleć!;)

I owszem cały czas myślę o zakupie ,ale na razie krucho z funduszami

Noooo... silniczek na wypasie panie niczego sobie będzie jak go dokończysz .

Na pewno dokończę ,ale niewiadomo jak to długo potrwa Bo jednak są inne priorytety

Tak że radzę uzbroić sie w cierpliwość

Znowu coś pogrzebałem w Albatrosiku , czego dowodem są kolejne fotki

A wiec zmontowałem przedział z fotelikiem ,a także zmontowałem deskę z przełącznikami do paliwa .

pokusiłem sie o wykonanie w tylnej części całego zespołu zaworów wraz z przewodami ,choć uważam to trochę za snobistyczne z mojej strony ,bo w praktyce i tak tego nie będzie widać.Czyli podsumowując cala praca psu na budę .Ale jak już zrobiłem to niech tak zostanie

100_3934.JPG

P1280774.JPG

P1280773.JPG

• 2 weeks later...
A ja już Cię pytałem jakich metalizerów używasz?

Jakie sie napatoczą to znaczy Alcad II .Model Master ,Humbroll nr 2000,czasem Revell,no i Gunze ,chociaż te ostatnie to jakieś dziwne są i po pomalowaniu strasznie sie wycierają