RH Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Mimo paru zaczętych modeli ,spróbuję jeszcze rozpocząć jeden modelik a mianowicie Albatrosa DV z Wingnut Wings w 1:32 oczywiście . Wcześniej skleciłem figurkę Eduarda Rittera von Schleicha wiec teraz wypadałoby mu sprawić jakiś samolocik Chłopina przecież na czymś musi latać Zobaczę jak mi pójdzie praca nad tym modelem ,wszak 5 modelików w tym samym czasie kończę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2012 Po długiej przerwie ,spowodowanej produkcją innych modeli postanowiłem coś ruszyć w sprawie Albatrosa , bo modelik z takiej stajni jak WW nie powinien długo leżakować Tak wiec pomalowałem środeczki kadłubika (nie robiłem zdjęć bo są identyczne z tymi co byly pokazywane w warsztacie ,Albatrosa DVa z tej samej firmy) po za tym wykonałem zbiornik (widoczny na zdjęciu )oraz silnik (także widoczny) .Pokazuje go ponieważ rożni sie on od wersji z Albatrosa DVa . viewtopic.php?f=86&t=26522 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Widziałem na stronie WW model bez naciągów (H-B W.29), chyba się skuszę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2012 Widziałem na stronie WW model bez naciągów (H-B W.29), chyba się skuszę;) Łe ! najbrzydszy z tej całej menażerii .To już lepiej kup sobie junkersa (tez nie ma naciągów) http://www.wingnutwings.com/ww/582D0AE996F4C0BEBACF388F7AAFD737 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Kwestia gustu, ja lubie takie dziwadła jak ta Hansa na pływakach; tak czy siak wyboru dużego nie ma:) Z kolei mam nadzieję, że następny na warsztacie u ciebie wyląduje Fe.2b - linek ci u tugo dostatek i można poszaleć!;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2012 Kwestia gustu, ja lubie takie dziwadła jak ta Hansa na pływakach; tak czy siak wyboru dużego nie ma:) Z kolei mam nadzieję, że następny na warsztacie u ciebie wyląduje Fe.2b - linek ci u tugo dostatek i można poszaleć!;) I owszem cały czas myślę o zakupie ,ale na razie krucho z funduszami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Ładny silnik Trzymam kciuki i zasiadam na widowni w pierwszym rzędzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Noooo... silniczek na wypasie panie niczego sobie będzie jak go dokończysz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2012 Noooo... silniczek na wypasie panie niczego sobie będzie jak go dokończysz . Na pewno dokończę ,ale niewiadomo jak to długo potrwa Bo jednak są inne priorytety Tak że radzę uzbroić sie w cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Ale odczep się od ludzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Znowu coś pogrzebałem w Albatrosiku , czego dowodem są kolejne fotki A wiec zmontowałem przedział z fotelikiem ,a także zmontowałem deskę z przełącznikami do paliwa . pokusiłem sie o wykonanie w tylnej części całego zespołu zaworów wraz z przewodami ,choć uważam to trochę za snobistyczne z mojej strony ,bo w praktyce i tak tego nie będzie widać.Czyli podsumowując cala praca psu na budę .Ale jak już zrobiłem to niech tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Ale te wypychacze były do usunięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 No już powpychałem co sie dało do środka i czas na sklejenie polówek. A tak na deser fotki z montażu innej "bestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 A ja już Cię pytałem jakich metalizerów używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 A ja już Cię pytałem jakich metalizerów używasz? Jakie sie napatoczą to znaczy Alcad II .Model Master ,Humbroll nr 2000,czasem Revell,no i Gunze ,chociaż te ostatnie to jakieś dziwne są i po pomalowaniu strasznie sie wycierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi