Jump to content

[In-Box] Pz.kpfw. IV Ausf. C (Normandia 1944) - Mirage Hobby

Recommended Posts

Posted

Zawratość pudełka modelu niemieckiego czołgu Pz.Kpfw. IV Ausf. C firmy Mirage Hobby w skali 1/72. Zestaw składa się z sześciu ramek plastikowych z elementami modelu, ramki z gumowymi gąsienicami, zestawu kalkomani oraz blaszki z elementami fototrawionymi i instrukcji.Ramki są bardzo dobrze wykonane, na elementach nie ma tzw. "skurczów" w plastiku (dołków które powstają po wyjęciu ramki z formy wtryskowej). Mimo to, że gąsienice są z gumy są bardzo ładnie odlane zgodnie z wzorem uzywanym w tej wersji. Nie wiem jak z dopasowaniem ich do podwozia, czy nie są za krótkie czy jest możliwość wykonania zwisów gąsek.

Model można wykonanć w trzech wersjach/malowaniach: I). 5. Dyw. Panc., Niemcy 1939-40, II). 2. Dyw. Panc., Bałkany 1941, III). 21. Dyw. Panc., Normandia 1944.

MH72853_01.jpg

MH72853_02.jpg

MH72853_03.jpg

MH72853_04.jpg

MH72853_05.jpg

MH72853_06.jpg

MH72853_07.jpg

MH72853_08.jpg

No i oczywiście mała reklama!! Model jest dostępny w moim sklepie.

Posted

Nie wiem jak tam obecnie i czy model jest jeszcze produkowany. Ja go kupiłem dawno temu i niestety mam w pudełku całkiem sporo niedolanych części - szczególnie włazów pokrywy przekładni i wieżowych.

Posted
Nie wiem jak tam obecnie i czy model jest jeszcze produkowany.

Jest produkowany, inaczej nie miałbym go w sprzedaży, tak samo jest dostępny Pz.IV IV D Troppenpanzer, którego również nie było.

Ja go kupiłem dawno temu i niestety mam w pudełku całkiem sporo niedolanych części - szczególnie włazów pokrywy przekładni i wieżowych.

No to miałeś PeHa w 100% 5,5. Ja tak miałem z jednym z 7TP, ale dałem radę.

Posted

Mnie też, na dodatek wraz z wersją Afrykańską (i się już ma ).

Musze tylko dokończyć gąski ogniwkowe z żywicy.