skala72 Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Zawratość pudełka modelu niemieckiego czołgu Pz.Kpfw. IV Ausf. C firmy Mirage Hobby w skali 1/72. Zestaw składa się z sześciu ramek plastikowych z elementami modelu, ramki z gumowymi gąsienicami, zestawu kalkomani oraz blaszki z elementami fototrawionymi i instrukcji.Ramki są bardzo dobrze wykonane, na elementach nie ma tzw. "skurczów" w plastiku (dołków które powstają po wyjęciu ramki z formy wtryskowej). Mimo to, że gąsienice są z gumy są bardzo ładnie odlane zgodnie z wzorem uzywanym w tej wersji. Nie wiem jak z dopasowaniem ich do podwozia, czy nie są za krótkie czy jest możliwość wykonania zwisów gąsek. Model można wykonanć w trzech wersjach/malowaniach: I). 5. Dyw. Panc., Niemcy 1939-40, II). 2. Dyw. Panc., Bałkany 1941, III). 21. Dyw. Panc., Normandia 1944. No i oczywiście mała reklama!! Model jest dostępny w moim sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Nie wiem jak tam obecnie i czy model jest jeszcze produkowany. Ja go kupiłem dawno temu i niestety mam w pudełku całkiem sporo niedolanych części - szczególnie włazów pokrywy przekładni i wieżowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 Nie wiem jak tam obecnie i czy model jest jeszcze produkowany. Jest produkowany, inaczej nie miałbym go w sprzedaży, tak samo jest dostępny Pz.IV IV D Troppenpanzer, którego również nie było. Ja go kupiłem dawno temu i niestety mam w pudełku całkiem sporo niedolanych części - szczególnie włazów pokrywy przekładni i wieżowych. No to miałeś PeHa w 100% 5,5. Ja tak miałem z jednym z 7TP, ale dałem radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Jeżeli wróciły do produkcji to mnie to cieszy niezwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 Mnie też, na dodatek wraz z wersją Afrykańską (i się już ma ). Musze tylko dokończyć gąski ogniwkowe z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi