Jump to content

Zagadka - co to za okręt?

sokol
 Share

Recommended Posts

Podczas długiego weekendu majowego byłem w piątek 4 maja w Ustce. Przez dłuższy czas można było obserwować na wysokości poligonu w Wicku sylwetkę okrętu. Intryguje mnie co to jest Ja stawiam na któryś z naszych trałowców. Ale w okrętach nie "siedzę" zbyt dobrze, więc proszę fachowców o weryfikacje.

okret.jpg

Pozdrawiam

sokol

Szalenie intrygujące to zdjęcie. To, że nie jest to nasz okręcik jestem pewien na 99% sądząc po sylwetce ( a Marwoju służyłem ) . Sprawdziłem w necie na miare możliwości niemieckie i duńskie niszczyciele min i wciąż mnie to intryguje...

To, że nie jest to nasz okręcik jestem pewien na 99% sądząc po sylwetce ( a Marwoju służyłem ) . Sprawdziłem w necie na miare możliwości niemieckie i duńskie niszczyciele min i wciąż mnie to intryguje...

Sprawdzalem z ranca i tez doszedlem do wniosku, ze to nie nasz. Po tym jak wspomniales Arkady o Deutsche Marine cos mi zaswitalo, ze gdzies juz widzialem podobna sylwetke. Sprawdzilem raz jeszcze no i trafilem na to ale nie jestem pewien do konca

http://www.marine.de/01DB070000000001/CurrentBaseLink/W2699JQ3891INFODE

okonek napisał:

trafilem na to ale nie jestem pewien do konca

Jak na mój cwancig ten z Bundesmarine ma za niski dziób i jego nadbudówka jest wyraźnie jednobryłowa a na zdjęciu sokola nadbudówka ma dwa poziomy... więc to chyba nie to...

PKD4GA

Podobieństwo do Wodnika też mi się nasunęło ale podobnie jak Tobie tylko z przodu. Obecnie okręt posiada lądowisko na rufie i żadnych dewitów w tej okolicy...

http://www.mw.mil.pl/index.php?akcja=wodnik

Będę grzebał dalej...

Hmmm.... ale wywołałem zamieszanie.

Swoją drogą okręt ten znajdował się w jednym miejscu przez min. 2 godziny (tyle czasu ja go obserwowałem).

Pozdrawiam

sokol

Sokol lepszej fotki nie masz

Nie... Mój aparat ma tylko zoom razy osiem.

A nie było możliwości zrobić innego ujęcia bo cały czas stał w tym samym miejscu, prawdopodobnie na kotwicy.

Pozdrawiam

sokol