sebekimprezawrx Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Witam przedstawiam mój 1 ukończony model jest to Subaru impreza monte carlo 2005 firmy tamiya. Większych przeróbek nie było jedynie pobrudziłem model żeby wyglądał jak podczas rajdu. Proszę o szczere komentarze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Witam. Jako pierwszy skomentuję ten model, a więc: 1. brudzenie nie wyszło Ci najlepiej - jak by było machnięte od tak sobie by zamaskować źle położone poszarpane kalki. 2. poszarpane kalki 3. albo mi się zdaje albo model wcale nie był lakierowany. 4. wlot powietrza na dachu - nie w tym miejscu. 5. brak uszczelek - ale o tym to już wspomniałem że model nie pomalowany. jest jeszcze więcej błędów i żal mi patrzeć na tak piękny samochód rajdowy, ale głowa do góry i przy kolejnych modelach trochę więcej cierpliwości i będzie na prawdę lepiej. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekimprezawrx Napisano 30 Lipca 2011 Autor Share Napisano 30 Lipca 2011 masz dobre oko wszystko co napisałeś tak jest Na żywo trochę lepiej wygląda, a co do wlotu jakoś tak tutaj dałem bo mi pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 przez ten brud nie widać praktycznie nic. Radziłbym Ci wstrzymać się z takimi efektami i zacząć od schludnego złożenia modelu. Poza uwagami kolegi powerpablo, coś się tłumik chyba obluzował. Plus, że Subaru;] pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Buda taka brudna, a spód to czyścioszek. Poza tym nie wyobrażam sobie tak brudnych szyb, od czego są wycieraczki? Ogólnie to mój pierwszy model jest podobny, z tym, że pomalowany. Przy kolejnych będzie lepiej, tylko trochę więcej cierpliwości i dbałości o detale i będzie miód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekg Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 To kto w końcu prowadził to auto - Solberg czy Sarrazin? Mam wrażenie, że nie studiowałeś dokładnie instrukcji. Rozumiem, że to pierwszy model, ale wiele kalek jest nałożona krzywo lub nie na swoim miejscu względem instrukcji/oryginału. Przy kolejnym modelu życzę mniej pośpiechu i więcej cierpliwości:) Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Brudzenie przesadzone, ale poszarpanymi klakami się nie martw. Jak na pierwszy model kalki spoko, ja mam na koncie parę modeli, a w swoim kalki w moim Audi Quattro też zostawiają wiele do życzenia Jaki model będzie następny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekimprezawrx Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Następny jest już prawie zrobiony peugeot 206 wrc safari i już zamówiony humvee M1045A2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Tylko nie wiem jednej rzeczy. Jak to jest możliwe że po asfaltowym przecież Monte Carlo auto wygląda jakby właśnie zjechało z frontu wschodniego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Tylko nie wiem jednej rzeczy. Jak to jest możliwe że po asfaltowym przecież Monte Carlo auto wygląda jakby właśnie zjechało z frontu wschodniego. Może kierowca często "zwiedzał" błotne pobocze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Ło Matko i Córko! Czy on czasem nie został wydobyty z jakiegoś stawu ? Ja rozumiem, że rajd, że rywalizacja, że ferwor walki, że trudne warunki, ale to błoto jest stanowczo przesadzone. Odnoszę wrażenie, że coś poszło nie po Twojej myśli i błoto miało zakryć to i owo. Wiem, że nakładanie kalkomanii nie jest rzeczą technicznie najprostszą, podobnie jak uzyskanie gładkiej i realistycznej powierzchni, ale każdy od czegoś zaczynał. Zdecydowanie zabrakło Ci cierpliwości. To normalnie wśród młodych (i nie tylko młodych) stażem modelarzy. Trochę wolniej, trochę schludniej i trochę dokładniej, a wszystko będzie ok. Powodzenia w kolejnych projektach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Gdyby to błoto było bardziej brązowe i na szybach były ślady po wycieraczkach, nie było by aż tak tragicznie Jak masz zamiar robić Peugeota po takich przejściach to daj więcej błota za kołami, na drzwiach będzie to bardziej przypominało samochód rajdowy, a nie Off-Road-owy. Ale jak na pierwszy model to nie jest tragicznie, więc życzę powodzenia przy dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Podpisuję pod uwagami kolegów. Cierpliwości i powodzenia w następnych modelach. Nie zniechęcaj się krytycznymi uwagami, gdyż powinny Ci wyjść na dobre. Co do brudzenia to spróbuj wykonać jakąś próbę na innym samochodzie, nawet jakimś zwykłym plastiku z kiosku. Pokombinuj z różnymi technikami tak aby wyglądało to w miarę realistycznie. Warto pogrzebać również w sieci i podpatrzeć jakieś rajdowe "brudasy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Brudząc szyby mogłeś zostawić miejsce gdzie wycieraczki wyczyściły. Jak na 1 model to jest całkiem przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi