duszek Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Witam Mam takie pytanie. Czy można czyścić aerograf używając wody? Maluje tylko akrylami. Czy czyszcząc wodą nie dojdzie do sytuacji że zapcha się na amen? Pytam o to wszystko dlatego że mam dosyć smrodów zmywacza wamodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Wodą nie wyczyścisz dokładnie, nie ma na to szans. Kup sobie aceton techniczny, śmierdzi tylko na chwilę ;) jest przyjemniejszy od Wamodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Witam Mam takie pytanie. Czy można czyścić aerograf używając wody? Maluje tylko akrylami. Czy czyszcząc wodą nie dojdzie do sytuacji że zapcha się na amen? Pytam o to wszystko dlatego że mam dosyć smrodów zmywacza wamodu... A ja poroponuję clenlux. Do akryli nadaje się w sam raz, a i taniej wychodzi niż wamodowski zmywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 30 Lipca 2011 Autor Share Napisano 30 Lipca 2011 A czy cleanlux jest toksyczny? Szkodliwy dla zdrowia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Oznaczony jako drażniący (X). Ale nie śmierdzi, nie daje po nozdrzach i nie kręci się po nim w głowie - powoli paruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 I niszczy aerografy. ;) Więc poza zmywaniem farby z modeli to nie polecam raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Ja tam czyszczę swój aero tylko wodą ale tylko w przypadku jeżeli maluje Vallejo air choć i w tym przypadku po kilkunastu malowaniach trzeba go przeczyścić czymś mocnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi