bondarek Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam wszystkich Wakacje, leje deszcz nadszedł czas na modelowanie , kiedyś Mikołaj przyniósł coś takiego in-boxa nie będę robił, raz że już się nie da a po za tym jest wiele dokładnych opisów tego zestawu. dorzuciłem też wnęki podwozia oraz żywiczny silnik kokpit z zestawu bez żadnych dodatków silnik uzupełniłem o popychacze zaworów i przygotowałem "pająka" jakiejś instalacji CDN - wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Nie wiem na ile interesują Cię takie szczegóły, ale silnik masz na pewno nie do M-ki i najprawdopodobniej w ogóle nie do P-47, a kolor kabiny też niewłaściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Nie udało mi się znaleźć żadnego zdjęcia silnika R-2800-57 a ten ma być do P-47 Thunderbolt , jeśli dysponujesz jakimś zdjęciem lub rysunkiem to może wrzucisz? Jeśli chodzi o kolor wnętrza to Interior Green Gunze chyba może być (bez "doktoryzowania się") a zdjęcia są kiepsko oświetlone może dlatego inaczej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Nie udało mi się znaleźć żadnego zdjęcia silnika R-2800-57 Eee tam, wpisałem w googla i jest od razu: TU na końcu strony Producenci modeli silników R-2800 dzielą je w zasadzie na dwa rodzaje, a było ich około setki. Widoczne różnice sprowadzają się często do osprzętu. -57 to seria C z charakterystyczną osłoną reduktora. Żywica to seria B z zapłonem nie występującym nominalnie w żadnym z silników do P-47 i o ile wiem, bez żadnego zdjęcia potwierdzającego odstępstwo od reguły. Gdybyś wziął osłonę reduktora z modelu (zakładam, że jest prawidłowa) i ten zapłon z żywicy to byłoby akurat jak trzeba bo -57 wyposażony był właśnie w tę doładowaną Scintillę z żelem w kolektorze przewodów. Żywiczne silniki serii C też są na rynku. Nie mam pojecia jak wygląda farba Gunze, ale zakładam że pisząc Interior Green masz na myśli ANA 611, lub jego poprzednika. Nie wiem jak to się ma do przewodu doktorskiego , ale tego koloru nie użyto najprawdopodobniej w żadnym P-47 z epoki. W emkach z całą pewnością Dull Dark Green. O ile wypraski modelu nie są w rzeczywistości niebieskie to zdjęcie nie przekłamało odcienia na tyle by mogłoby to być DDG. Ale być może to wszystko Ci po prostu nie przeszkadza . Ewentualne foty na priv. Nie kontroluję swoich zasobów na tyle, by pamiętać co mogę upubliczniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam z drobną aktualizacją ... kolor kabiny też niewłaściwy. Wielkie dzięki za zwrócenie uwagi, przemalowałem kokpit, nie jestem do końca pewien czy to będzie ten odcień ale chyba jest lepiej niż poprzednio Co do silnika to jeszcze się waham czy uda się go poprawić i czy nie zostawić taj jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 chyba jest lepiej niż poprzednio Chłooopie..., zupełnie inna gadka! Ale widzę chyba jakiś ZCY w okolicy chłodnic pod silnikiem? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam Niestety trochę brakuje czasu i niewiele zrobiłem wnęki podwozia na swoich miejscach, przed i po washu ...Ale widzę chyba jakiś ZCY w okolicy chłodnic pod silnikiem? :( Zgadza się, zgodnie z instrukcją prysnąłem "na żółto" ale jeszcze nie malowałem chłodnic. Czyżby znów nie ten kolor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Cóż, ZCY w tych okolicach nie uświadczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 No żesz w Mor.., a pilotowi będzie otwierał się spadochron? Rewelka, gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Cóż, ZCY w tych okolicach nie uświadczysz. Znalazłem coś takiego zdjęcie pochodzi z Republic P-47 Thunderbolt Aero Detail 14, wygląda na to że jednak ZCY a wewnętrzne powierzchnie osłon silnika szare lub srebrne, tylko nie wiem czy to przypadkiem nie są jakieś zmiany w samolotach aktualnie użytkowanych czy restaurowanych. No żesz w Mor.., a pilotowi będzie otwierał się spadochron? Rewelka, gratuluje. dobre, pomyślę ale ten model miał być takim relaksem w czasie budowy Wz-tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 To jest przedprodukcyjny YP-47M, czyli D-27 z nowym silnikiem, eksponowany w Yankee Air Museum i wcześniej tam restaurowany wedle typowych kiedyś i nierzadko dzisiaj zasad tej sztuki, czyli w sposób w wielu miejscach zupełnie kuriozalny. Zaraz pod zdjęciami tego samolotu w AD14 są fotki silnika R-2800. Niestety nie ma komentarza, że silników serii CE nigdy nie stosowano w P-47, no chyba, że współcześnie latających. Niestety nie jest lekko z różnymi monografiami - by wyczerpać temat musiałyby mieć tysiące stron i być co chwila aktualizowane . Z wielką przyjemnością obejrzę fotę P-47 z okresu z wykończeniem ZCY w omawianym miejscu. Widziałem tylko w wersji srebrnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Witam greatgonzo, dzięki za informacje oczywiście zastosowałem się do rady i przemalowałem na srebrno w tzw międzyczasie poprawiłem silnik i pomalowałem górę tymczasowo złożony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Mam ważne pytanie To na maskowanie na silniku to co to ? chodzi mi o nazwę bo chyba tego szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Parafilm "M", takie cudo które się bardzo rozciąga i idealnie nadaje się do maskowania nieregularnych powierzchni. Takie jak to http://www.labart.pl/produkt/45911/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 tnx za informację xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi