athlon5 Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Ostatni dziś model Su-85 -co do producenta nie jestem pewien (chyba Tamka) bo kupiłem złom pojazdu bez wielu częśći ,kół i gąsienic i farby oczywiście.(a co tam 12 PLN zawsze się znajdzie ) Miałem troche domowego złomu i powstał... Do wymiany niestety kalki bo ...sami widzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 No kalki faktycznie. Podoba mi się malowanie. Brudzenie łagodne, acz przyjemne. Przejedź gąski po wewnętrznej stronie (choćby ołówkiem) na linii kół, bo tam nie mogą rdzewieć (no chyba że nie używany stoi). Troche martwi mnie wygląd szczelin przy klapie silnika i włazie na górze pancerza (szczególnie widoczne na czwartym zdjęciu). Nie wiem czy tak to ma wyglądać, ale chyba lepiej było zaszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Troche martwi mnie wygląd szczelin przy klapie silnika i włazie na górze pancerza (szczególnie widoczne na czwartym zdjęciu). Nie wiem czy tak to ma wyglądać, ale chyba lepiej było zaszpachlować. szpachlować nie można bo właz jest z dwóch kawałków otwierany na dwie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Źle się trochę wyraziłem. Chodziło mi o zmniejszenie tej szpary np. poprzez zaszpachlowanie i nacięcie lini podziału. Ale to tylko tak żeby sobie nie myślał, że trzy takie świetne modele na raz wystawił (z góry uprzedzam że to żart - naprawdę są świetne i sam bym tak ruskich chciał wykonać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 To skala 1:72 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Wygląda na 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Niestety, ale w przypadku tego modelu jest już trochę gorzej. Wygląda na roriony na szybko. Nie chodzi o czystość czy mało atrakcyjny efekt malarski, ale o ogólną schludność modelu (kalkomanie), który mógłby prezentować się o wiele lepiej. Niestety nie udało się uniknąć efektu "plastikowości". Powodzenia w kolejnych projektach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Kalki się nie wtopily i to się bardzo rzuca w oczy. Poza tym spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Niestety zgadza się.Znalazłem jeszcze stare kalki które choć z grubsza odpowiadały potrzebom. (jak już pisałem robiony ze złomu) ale te po kilku dniach zaczęły odłazić ot i taki efekt, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Orzełek jeszcze jako tako leży, numer możesz zetrzeć papierkiem - mała podmalówka aero i pędzelkiem wymalować nowy numer. Świecące kalki zabijają nawet najlepsze wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi