jark Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam!Dziś ze sklepu odebrałem nowy model jest nim Porshe Cayman S.Dodam kilka fotek z in-boxa. Zaprasza do komentowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Fajny model, będę się przyglądał relacji Btw. Fotki z in-boxa powinieneś dać w dziale In-Boxy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Wiem,wiem.Do wczoraj wieczór dużo nie zrobiłem ale cos tam dokleiłem: Zachęcam ponownie do pokentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Kozik Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Mi sie wwydaje czy tarcze hamulcowe są zalane farbą?? Pozdr. Igor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 narazie ładnie sie prezentuje ale domaluj krawędzie tarcz bo czarne widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Świetne autko wybrałeś na warsztat Początki całkiem niezłe, chociaż gamulce do ponownego malowania. Teraz wyglądają okropnie! Powodzenia w dalszych pracach Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Co do chamulcy to owszem przesadzilem troche z farbą ale już koła są przyklejone więc nic już nic nie zdziałam.To nie pierwszy mój model robiłem jeszcze cięzarówke,ale jak dla mnie to troche za trudna,no to wziołem teraz osobówke.Jak chcecie zobaczyć to macie link ostatni model to ten:http://www.wagaciezka.com/viewtopic.php?f=6&t=24286&p=434665#p434665 Za kilka godzin będzie kolejny aktual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 No i po co Ty się tak spieszysz ! Nikt Cię nie goni ! Cywile wymagają wyjątkowo schludnej pracy i cierpliwości. Rób powoli, a zobaczysz, że efekty będą znacznie lepsze. Ciężarówka niestety wygląda trochę pokracznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Kornik ja te hamulce to spokojnie robiłem jak i wszystko,ale było tak że brałem troche farby na patyczek i robiłem,widzisz jak wyszło,a karoseria była robiona sprayem i wyszła o wiele lepiej (jak dla mnie)od hamulcy.Ciężarówka miała całą kabine rozbieraną tak to tylko między globem a kabiną to tam by była szpara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 To ty patyczkiem malujesz? Oj, chodziarz kup sobie nawet jeden pędzel, jakąś 0 lub 1 z tych takich okrągłych. Patyczkiem to ty nic nie zdziałasz... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Różne techniki malowania już widziałem, ale malowania patyczkiem jeszcze nie Kup sobie pędzle 00, 0 i 2. Bez tego ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Dzięki za podpowiedzi ale ja biorę patyczki bo one mają no końcu szpice,więc na takie kraje to biorę właśnie te. I mały aktualizacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Pędzle 00 i 000 też mają szpicę i znacznie lepiej się nimi nanosi farbę. Mocno nieostra ostatnia aktualka, w sumie to nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Dzięki za podpowiedzi i poprawie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Karoseria całkiem do rzeczy, ale pamiętaj, aby przed złączeniem jej z resztą i zamontowaniem detali, pogłębić linie podziału dla dodania realizmu i porządnie wypolerować lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Dobra.Szczerze to o tym nie wiedziałem o tym ,ale poczytam troche o tym i zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Jak rozumiem forumowicz s.szymon to chyba twój brat? Ludziska, nie róbcie tak ma szybkość, bo z tego nic ładnego nie wyjdzie. Elementy malowane strasznie farbą pozalewane. Podwozie tak na szybko klejone. Oduczcie się tego, bo daleko tak nie zajedziecie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 No też mi coś może podpowie .Rabbit ja postanowiłem podwozia nie malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 To najprawdopodobnie ostetni aktual z caymanem mam kilka części do sklejenia tylko kilka części i dam z kilku dni focie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 A szybki na czarno pomalujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Nie, mógłbym go sobie zepsuć i muszę jeszcze tam jakimś brązowym a nie mam go Mam zrobić tak: http://mojehobby.pl/show_file.php?src=% ... 2281_4.jpg a lakiery są oznaczone tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Niestety!Jednak to nie koniec Na lakiererze powstały paski i trzeba by było całe auto rozbroić .Będe w dalszym ciągu kontynułował temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Czy lakier był w ogóle polerowany ? Bo jeśli nie, to nie ma sensu niczego wklejać w karoserię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 No był połyskowym i polerowałem.Auto już buło złączone z ramą ale jak przyklejałem to wypalcowałem troche ,a to wszystko było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 W jaki sposób polerowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi