konzo Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam. Czy maskol można nakładać aerografem? Słyszałem że robi się gumowaty i ciężko schodzi z pędzli itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Nie próbuj nawet bo zaglucisz aerograf ...i nie będziesz w stanie tego doczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Pomysł niezły Nawet nie próbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Chyba chciał się w Spidermana pobawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konzo Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Jeszcze jedno. Jakiej jest grubości po nałożeniu. Czy wyschnięty można zdrapać przez pomyłke dotykając model? Pytam tak ponieważ kupiłem na rynku od ruskich titanica revella kompletnego w skali 1/570 za całe 20 zł. Edit Jaki maskol polecacie humbrol czy wamod. Który lepiej się opłaca i jest lepszy. Obstawiam na Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Moim zdaniem najlepszy obecnie maskol produkuje Talens, pytaj w sklepach malarskich/artystycznych o "Liquid Masking Film". Bywa także w Empikach, ale przeważnie droższy. Natomiast ten Wamodu był dość ch...chmmmm... ciężki w użytkowaniu. Ale ilu ludzi, tyle opinii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Kupiłem tego Talens'a i również śmiało mogę polecić. No i oczywiście a kysz od aerografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Można by spróbować użyć do tego celu takiej podcisnieniowej tryskawki a'la Badger. Tam kanał powietrzny jest oddzielony od naczynia na farbę. Ale na pewno trzeba by było czymś rozcieńczyć maskol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi