szarymouse Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Mój pierwszy model w tej skali. Wykonuje go z dokupionymi blaszkami Eduarda do kokpitu. In-boxa nie zrobie bo bardzo łatwo go znaleźć w internecie. Chciałbym podkreślić, że nie robie tego modelu na tle ostatniego wydarzenia! Zakupiłem go około miesiąca temu w Anglii. Pudełko: Na pierwsze zdjęcia z budowy musicie poczekać do jutra. Zrobiłem zdjęcie częściowo zrobionego kokpitu ale wygląda na tragicznie zasyfiony (To chyba wina światła) jutro wstawie nowe zdjęcie już z wklejonymi drążkami, które właśnie robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Zapowiada się ciekawy projekt. Wybrałeś fajny i nowy model. Nie spiesz się tylko, a będzie na co popatrzeć Powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Zasiadam do obserwacji też planuję zrobić ten model ale w mniejszej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2011 kokpit: Jutro zabiorę się za zrobienie pedałów i może foteli... czeka mnie jeszcze trochę pracy z drążkami i podłogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Nie wygląda to źle choć nie wiem czy podłoga nie jest nieco zbyt utytłana. Czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2011 jak już mówiłem zdjęcia kłamią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Mały postęp- brakuje już tylko jednej części Wydłubane fotele: Piszcie proszę czy coś mam poprawić albo dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Mógłbyś zalać clearfixem zalać zegary, w tej skali będzie to fajnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Clearfix jest do robienia imitacji szkła?? Może kupię bo widzę, że to kwestia 10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Clearfix jest do robienia imitacji szkła?? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Clerafix daje gruba warstwe w tu wystarczy kropla lakieru polysk lub sidolux'u. Ja tak zrobilem w moim modelu Hawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 (edytowane) Wow niezły model!! Ale z tego co widzę to nie daje to jakiegoś superowego efektu(z drugiej strony nie ma się co spodziewać niewiadomo czego) to też jest revell w 1/32? Edytowane 2 Września 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Jeśli clearfix położysz delikatnie wykałaczką małymi porcjami to nie jest grubo a efekt "szkła" widoczny ja robiłem w "szybkich" w skali 1:72 i wygląda naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Plusem Clearfixa jest to że jest gęsty i możesz kontrolować jego położenie ale za to jak dasz za grubą warstwę naraz to mogą porobić się pęcherzyki powietrza które koszmarnie psują efekt. Sidolux też jest dobry z tym że przy nieuważnym aplikowaniu pozalewasz wszystko dookoła, ale za to clearfixem możesz osiągnąć efekt wypukłych szybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 to też jest revell w 1/32? Niestety to najprostrzy Airfix 1/48 [Hawk od Italeri byl dopiero w zapowiedziach]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Nie wiem jutro zobaczę z tym Płynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Zacznij od sidolux'u on daje naprawde cienka warstwe jak nie bedziesz zadowolony daj clerafix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 W takim razie spróbuje z sido bo mam pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 I pokaż efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beba Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Cze. Ostatnio w moim mig-29 zalewałem zegary w sidoluxe., muszę stwierdzić, że Pan Marek ma racje. Zegary po prostu się błyszczą ale nie daje to efektu szkła jaki jest na prawdziwych zegarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Cze. Ostatnio w moim mig-29 zalewałem zegary w sidoluxe., muszę stwierdzić, że Pan Marek ma racje. Zegary po prostu się błyszczą ale nie daje to efektu szkła jaki jest na prawdziwych zegarach Cze /to chyba cześć/ A zamiar jest taki ,żeby dawało efekt szkła ,plączesz się trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Efekt dwudniowej dłubaniny: Cały fotel ma wyglądać mnie więcej tak: Jeżeli ktoś chciałby się podzielić wiedzą na temat dorabiania zatrzasków (same pasy potrafię zrobić) byłbym bardzo wdzięczny, bo nie wiem za bardzo z czego i jak je wykonać, a w tej skali są już dosyć widoczne(nic nie znalazłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Rzuc temat/pytanie/problem w Dział handlowo-usługowym, moze komus zostaly niepotrzebne z jakiegos zestaw fototrawionego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 A no to ja wiem tylko ja tak ogólnie pisałem że przy posiadaniu suszarki z zimnym nawiewem clearfixa i wykałaczki można uzyskać taki efekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 Nie udało mi się kupić dzisiaj tego płynu czyli po prostu zostawie jak jest żeby nie przedobrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi