Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój pierwszy model w tej skali. Wykonuje go z dokupionymi blaszkami Eduarda do kokpitu. In-boxa nie zrobie bo bardzo łatwo go znaleźć w internecie. Chciałbym podkreślić, że nie robie tego modelu na tle ostatniego wydarzenia! Zakupiłem go około miesiąca temu w Anglii.

Pudełko:

DSC06572.jpg

Na pierwsze zdjęcia z budowy musicie poczekać do jutra. Zrobiłem zdjęcie częściowo zrobionego kokpitu ale wygląda na tragicznie zasyfiony (To chyba wina światła) jutro wstawie nowe zdjęcie już z wklejonymi drążkami, które właśnie robie

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zapowiada się ciekawy projekt. Wybrałeś fajny i nowy model. Nie spiesz się tylko, a będzie na co popatrzeć

Powodzenia!

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Nie wygląda to źle choć nie wiem czy podłoga nie jest nieco zbyt utytłana. Czekam na kolejne fotki

Napisano

Mógłbyś zalać clearfixem zalać zegary, w tej skali będzie to fajnie wyglądać.

Napisano (edytowane)

Wow niezły model!! Ale z tego co widzę to nie daje to jakiegoś superowego efektu(z drugiej strony nie ma się co spodziewać niewiadomo czego) to też jest revell w 1/32?

Edytowane przez Gość
Napisano

Jeśli clearfix położysz delikatnie wykałaczką małymi porcjami to nie jest grubo a efekt "szkła" widoczny ja robiłem w "szybkich" w skali 1:72 i wygląda naprawdę dobrze.

Napisano

Plusem Clearfixa jest to że jest gęsty i możesz kontrolować jego położenie ale za to jak dasz za grubą warstwę naraz to mogą porobić się pęcherzyki powietrza które koszmarnie psują efekt. Sidolux też jest dobry z tym że przy nieuważnym aplikowaniu pozalewasz wszystko dookoła, ale za to clearfixem możesz osiągnąć efekt wypukłych szybek.

Napisano

Cze. Ostatnio w moim mig-29 zalewałem zegary w sidoluxe., muszę stwierdzić, że Pan Marek ma racje. Zegary po prostu się błyszczą ale nie daje to efektu szkła jaki jest na prawdziwych zegarach

Napisano
Cze. Ostatnio w moim mig-29 zalewałem zegary w sidoluxe., muszę stwierdzić, że Pan Marek ma racje. Zegary po prostu się błyszczą ale nie daje to efektu szkła jaki jest na prawdziwych zegarach

Cze /to chyba cześć/

A zamiar jest taki ,żeby dawało efekt szkła ,plączesz się trochę

Napisano

Efekt dwudniowej dłubaniny:

DSC06591.jpg

DSC06594.jpg

Cały fotel ma wyglądać mnie więcej tak:

hawkwalkaround0152.jpg

Jeżeli ktoś chciałby się podzielić wiedzą na temat dorabiania zatrzasków (same pasy potrafię zrobić) byłbym bardzo wdzięczny, bo nie wiem za bardzo z czego i jak je wykonać, a w tej skali są już dosyć widoczne(nic nie znalazłem)

Napisano

A no to ja wiem tylko ja tak ogólnie pisałem że przy posiadaniu suszarki z zimnym nawiewem clearfixa i wykałaczki można uzyskać taki efekt .