adam_sk Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Model pomalowany jak w instrukcji, 18th Ifantry Division Engineer Battalion. Co zrobienia mam znaczek na grillu i rejestracje. Jeśli widzicie coś do poprawki to proszę o uwagi. Zamierzam wykonać mocniejszy wash np. na skrzyni, pokrywie silnika, grillu i przy drzwiach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Proponowałbym pocieniować cały model. Jako przykład jak to zrobić najlepiej polecam wątek kolegi Stroju T55, gdyż ładnie na zdjęciach pokazał ten proces. Kalki nie najlepiej położone. Lepiej by je było zdją i ewentualnie położyć nowe lub model zostawić bez. Napisz czy pod kalki malowałeś lakierem i czy używałeś płynu do kalek. Ale zanim cokolwiek zrobisz poczekaj jeszcze, może w sprawie kalek ktoś się odezwie. Malujesz pędzlem czy aero? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Model pomalowany jak w instrukcji, 18th Ifantry Division Engineer Battalion. Strasznie ciemny, powinieneś użyć koloru RAL 7016 (Anthrazitgrau). źródło: http://www.achtungpanzer.com Ja też popełniłem ten błąd i pomalowałem wskazaną w instrukcji farbą model, to była sqcha. Oglądaj zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts