adam_sk Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Model pomalowany jak w instrukcji, 18th Ifantry Division Engineer Battalion. Co zrobienia mam znaczek na grillu i rejestracje. Jeśli widzicie coś do poprawki to proszę o uwagi. Zamierzam wykonać mocniejszy wash np. na skrzyni, pokrywie silnika, grillu i przy drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Proponowałbym pocieniować cały model. Jako przykład jak to zrobić najlepiej polecam wątek kolegi Stroju T55, gdyż ładnie na zdjęciach pokazał ten proces. Kalki nie najlepiej położone. Lepiej by je było zdją i ewentualnie położyć nowe lub model zostawić bez. Napisz czy pod kalki malowałeś lakierem i czy używałeś płynu do kalek. Ale zanim cokolwiek zrobisz poczekaj jeszcze, może w sprawie kalek ktoś się odezwie. Malujesz pędzlem czy aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Model pomalowany jak w instrukcji, 18th Ifantry Division Engineer Battalion. Strasznie ciemny, powinieneś użyć koloru RAL 7016 (Anthrazitgrau). źródło: http://www.achtungpanzer.com Ja też popełniłem ten błąd i pomalowałem wskazaną w instrukcji farbą model, to była sqcha. Oglądaj zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi