yarris Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 rozpoczynam budowe tego "kajaka"- co juz mam-model wyjsciowy czyli Tirpitz revell, blaszki Big Ed dla Tirpitz,lufy 20 mm z firmy JB- czekam na poklad drewniany z firmy hlj, lufy z hobbysta, kompresor,blaszki Lion Roar-wszystko w drodze. Zakupilem rowniez farby (humbroll)-sa juz w stoczni. Mam problem z zakupem humbroll 141-ktory jest kolorem podstawowym- moze ktos pomoze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Cześć yarris Nie pomogę z farbkami bo sam maluję Tamiykami, ale z chęcią pozaglądam i poobserwuje Twoją relację. Zatem powodzenia Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Również zasiądę Bardzo bogaty zestaw zatem czekamy na pierwsze fotki Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 O kurde jaki zestaw. Fajnie że od razu zdecydowałeś się na wszystkie dodatki. Zasiadam w pierwszym rzędzie jako kibic. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Zakupilem rowniez farby (humbroll)-sa juz w stoczni. Mam problem z zakupem humbroll 141-ktory jest kolorem podstawowym- moze ktos pomoze ??? Humbrol juz nie produkuje tego koloru i chyba nigdzie go nie dostaniesz. Brak tez zaminnikow innych producentow. Do malowania Tirpiza i Bismarcka uzywanao z pewnoscia tych samych farb. Bismarkowcy (zwlaszcza od Revella) powinni Ci podpowiedziec, czym zastapic Humbrola. Trzeba bylo od razu kupic dedykowany zestaw Life Color Camouflage Set Kriegsmarine German WWII Navy Set 1 i problem mialbys z glowy. To swietne, doskonale kryjace akryle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 doszly lufy Aber i tamiya xf 80 ( mam nadzieje, ze to zblizony kolor) dalem oczywiscie ciala i nie zamowilem lufek 37 mm- teraz bede musial to naprawic i zamowic osobno- poza tym doszla z firmy JB zaginarka 8 calowa- w sumie zamowieniem nowych luf sie nie martwie bo musze jeszcze dobrac duze szklo powiekszajace do montazu detali- wiec szukam sklepu ktory zapewnia i lufy i szklo- zdjecia beda- obiecuje- ale dopiero w momencie kiedy wszystko co zamowione do mnie dotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 No jestem pod wrażeniem ilości tych wszystkich dodatków ..a już o ich cenie nie wspominając Jeżeli kasa nie gra roli możesz jeszcze sprawić sobie lutownicę i Dremelka Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 kupilem w koncu lufy 37 mm w sklepie "moje hobby", przy okazji kupilem tez druciki 0,2 i 0,3 mm na relingi oraz uchwyt do wiercenia( Tamiya)-jesli chodzi o kase-waznosc karty kredytowej wygasa za 3 lata wiec mam czas. Zona juz pogodzila sie z wydatkami-wie, ze na najblizsze 3 lata bedzie miala spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Moja rada, skoro już sporo inwestujesz to kup minilutownicę dremela i paste koki - ogromna pomoc przy montażu elementów fototrawionych. Duża lupą się wg. mnie nie sprawdza. Lepszy jest taki zestaw zakładamy na głowę choć wygląda idiotycznie. Generalnie w 350 jeśli masz wzrok ok nie ma potrzeby szkieł powiększających. Zacny zestaw nabyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 sumujac wydatki stwierdzilem, ze za takie pieniadze moglem kupic zonie samochod.A teraz powaznie- myslisz o gazowym palniku Dremel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 sorry post pod postem-moja zona i pies smieja sie ze mnie, ze wczesniej kleilem "samochodziki i laleczki a teraz zabieram sie za kajaczki"- na ukonczeniu mam diorame Tiger 2 sf z Oplem blitz i paroma figurkami ale nie jest na tyle dobra by ja przedstawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 No to czekamy na relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 mam jeszcze takie pytanie- poniewaz w dziedzinie okretow jestem "noobem"- jaki jest proces technologiczny przyklejenia drewnianego pokladu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 A teraz powaznie- myslisz o gazowym palniku Dremel ? Tak, ja czaiłem się z zakupem jakiś czas ale gdybym wiedział jaki komfort pracy daje nabyłbym go o wiele wcześniej. Lutrowanie daje bardzo mocną spoinę, jeśli się postarać niemal niewidoczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 jutro obiecuje zdjecia zamowionych przedmiotow ktore wlasnie doszly- a potem pozostaje tylko posprzatac stanowisko pracy i zabierac sie za klejenie-przy okazji- wycofalem zamowienie na blaszki Lion Roar z Dragon USA ( tam byl backorder) i zlozylem zamowienie w Japonii na te same blaszki ( maja to in stock) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 mam jeszcze takie pytanie- poniewaz w dziedzinie okretow jestem "noobem"- jaki jest proces technologiczny przyklejenia drewnianego pokladu?? A dokładniej- chodzi Tobie kiedy czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 mam jeszcze takie pytanie- poniewaz w dziedzinie okretow jestem "noobem"- jaki jest proces technologiczny przyklejenia drewnianego pokladu?? A dokładniej- chodzi Tobie kiedy czy jak chodzi mi o to jakiego kleju uzyc by zwiazac plastik z balsa( bo podejrzewam, ze z tego jest wykonany drewniany poklad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 a teraz pytanie do moderatora- jakiej wielkosci (wagi) zdjecia mozna umieszczac na forum ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 a teraz pytanie do użytkownika- wiesz co to jest regulamin? Maksymalna szerokość fotki to 1024 pikseli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 chodzi mi o to jakiego kleju uzyc by zwiazac plastik z balsa( bo podejrzewam, ze z tego jest wykonany drewniany poklad) Jeśli to gotowy pokład do Twojego modelu, to zapewne jest to naklejka. Zwyczajnie ściągasz folię, naklejasz i tyle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 10. Każdy użytkownik ma prawo do podpisu ustalanego przez niego w jego profilu na forum. Podpis może zawierać obraz graficzny lub tekst, lub oba nośniki informacji jednocześnie. -maksymalne wymiary obrazka: Jeżeli szerokość jest mniejsza lub równa 300 px to maksymalna wysokość to 100 px. Jeżeli szerokość jest większa niż 300 px a mniejsza niż 500 px, to wysokość nie może przekraczać 70px. Maksymalna dopuszczalna szerokość obrazka (obrazków, znaków graficznych, zdjęć itp.) w linii poziomej to 500 px. Maksymalna waga pliku to 100 kB. Niedozwolone jest używanie animowanych gifów lub innych podobnych. -tekst: Jeżeli w podpisie jest obrazek, można dodać do 3 linii tekstu. Jeżeli tekst jest jedyną zawartością podpisu, linijek tekstu może być maksymalnie 5. Powyższe wytyczne dotyczą standardowej czcionki forum. Przy większych rozmiarach czcionki należy porównać wymiar ze standardowym. W podpisie obowiązuje zakaz umieszczania treści prowokujących agresję, ofensywnych, uderzających w inne narodowości, mniejszości narodowe, wyznania, grupy kulturowe, kręgi itp.itd. gdzie w regulaminie jest mowa o zdjeciach ???- z szacunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 1024 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Fotografie nie spełniające tego wymogu, mogą być usunięte z forum bez ostrzeżenia. O ten punkt regulaminu chodzi. Co do "wagi" zdjęcia, to nie należy przesadzać, żeby fotka nie otwierała się za długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 dziekuje- teraz wiem wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Pokład jest /przeważnie/ z klejem- procentowo nie wiem ile jest bez kleju Przed nałożeniem na pokład lepiej spryskać wodą /pokład/ masz duże pole manewru przy przyklejaniu. I koniec zabawy Łatwizna Jest troszke zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 teraz zadam pytanie skonczonego lamera- mam obiecane zdjecia-dostosowane rozmiarowo do wymogow regulaminu forum- pytanie-w jaki sposob je opublikowac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi