zloty Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Nie ma to jak skończy model nawet po latach!!! "Yukikaze"" stan z 1943roku. pozdrowaśki Fotki do obejrzenia w dalszych postach - gulus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paranoid Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Bardzo ładny "Yuki" Zabawa z blaszkami bardzo ładnie wyszła, mam tylko pytanie dlaczego przed pomostem dowodzenia nie ma podwójnej 25-ki? Stan na jakiś określony dzień, kiedy nie miał tego uzbrojenia akurat? Pytam z ciekawości, bo tak dobrze jego dziejów nie znam. Generalnie jak zestaw, bo ten o którym myślę to chyba nie grzeszył ilością części? Blaszki na prawdę dużo dały, tylko czy nie lepszy byłby zestaw z Fujimi ( chyba już od dawna jest na rynku ) jako wyjście do budowy modelu. Okręt świetny, mi się podoba. Odpowiedz jak robiłeś olinowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek@ Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Ja od siebie dodam,że widać kawał porządnej roboty.Fajnie,że model jest na dioramce ale brakuje mi załogantów.Bez niech jakoś tak pusto i smutno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted September 7, 2011 Author Share Posted September 7, 2011 -"Stan na jakiś określony dzień, kiedy nie miał tego uzbrojenia akurat? Pytam z ciekawości, bo tak dobrze jego dziejów nie znam." Trafiłeś w samą dychę mistrzu!!! Załoganci 25 maja 1943 postanowili uczcić ten dzień,urządzając strzelanie w lesie.Podwójna 25 była lżejsza od potrójnej więc...... To równierz odpowiada na wątpliwość witka@.Załoga wcale nie jest smutna i zapewne dobrze się bawi.Kwestia co akurat ich Yuki robi sam na morzu nadaje się do programu Wołoszyńskiego. W zestawie blaszek nie ma podwójnej 25 poczekam na jakiegoś innego japs i wtedy dołożę Kiedy model powstawał Fujimi jeszcze nie było na rynku. Olinowanie robiłem urzywając szorstkiej mowy z plastikowych ramek ciągniętych w płomieniach świeczki. pozdrowaśki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Zmniejsz fotki, są za duże (maksymalnie 1024 pikseli szerokość). Szkoda by usuwać fotki ładnego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted September 7, 2011 Author Share Posted September 7, 2011 Nie ma to jak skończy model nawet po latach!!! "Yukikaze"" stan z 1943roku. pozdrowaśki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 To żeś teraz poleciał w drugą stronę z wielkością fotek. Co zrobi z fotkami z pierwszego postu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted September 7, 2011 Author Share Posted September 7, 2011 Tak popatrzyłem i fotki z pierwszego postu mają 1024.To może je zostawić?Jak nie to wstawię póżniej rozmiar pomiędzy pierwszym i drugim postem i wtedy zostaw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted September 7, 2011 Author Share Posted September 7, 2011 w pierwszym poście ładnie widać wszelkie niedoróbki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Źle popatrzyłeś : 1 600px × 1 200px (przeskalowany do 1 024px × 768px). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted September 7, 2011 Author Share Posted September 7, 2011 Nie ma to jak skończy model nawet po latach!!! "Yukikaze"" stan z 1943roku. pozdrowaśki i ten post prosze pozostawić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts