Skocz do zawartości

Yukikaze 1;700 Aoshima+LR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie ma to jak skończy model nawet po latach!!!

"Yukikaze"" stan z 1943roku.

pozdrowaśki

Fotki do obejrzenia w dalszych postach - gulus

Napisano

Bardzo ładny "Yuki" Zabawa z blaszkami bardzo ładnie wyszła, mam tylko pytanie dlaczego przed pomostem dowodzenia nie ma podwójnej 25-ki? Stan na jakiś określony dzień, kiedy nie miał tego uzbrojenia akurat? Pytam z ciekawości, bo tak dobrze jego dziejów nie znam.

Generalnie jak zestaw, bo ten o którym myślę to chyba nie grzeszył ilością części? Blaszki na prawdę dużo dały, tylko czy nie lepszy byłby zestaw z Fujimi ( chyba już od dawna jest na rynku ) jako wyjście do budowy modelu.

Okręt świetny, mi się podoba.

Odpowiedz jak robiłeś olinowanie?

Napisano

Ja od siebie dodam,że widać kawał porządnej roboty.Fajnie,że model jest na dioramce ale brakuje mi załogantów.Bez niech jakoś tak pusto i smutno.

Napisano

-"Stan na jakiś określony dzień, kiedy nie miał tego uzbrojenia akurat? Pytam z ciekawości, bo tak dobrze jego dziejów nie znam."

Trafiłeś w samą dychę mistrzu!!!

Załoganci 25 maja 1943 postanowili uczcić ten dzień,urządzając strzelanie w lesie.Podwójna 25 była lżejsza od potrójnej więc......

To równierz odpowiada na wątpliwość witka@.Załoga wcale nie jest smutna i zapewne dobrze się bawi.Kwestia co akurat ich Yuki robi sam na morzu nadaje się do programu Wołoszyńskiego.

W zestawie blaszek nie ma podwójnej 25 poczekam na jakiegoś innego japs i wtedy dołożę

Kiedy model powstawał Fujimi jeszcze nie było na rynku.

Olinowanie robiłem urzywając szorstkiej mowy z plastikowych ramek ciągniętych w płomieniach świeczki.

pozdrowaśki

Napisano

Zmniejsz fotki, są za duże (maksymalnie 1024 pikseli szerokość). Szkoda by usuwać fotki ładnego modelu.

Napisano

To żeś teraz poleciał w drugą stronę z wielkością fotek. Co zrobi z fotkami z pierwszego postu?

Napisano

Tak popatrzyłem i fotki z pierwszego postu mają 1024.To może je zostawić?Jak nie to wstawię póżniej rozmiar pomiędzy pierwszym i drugim postem i wtedy zostaw.

Napisano

Nie ma to jak skończy model nawet po latach!!!

"Yukikaze"" stan z 1943roku.

7.JPG

6.JPG

5.JPG

4.JPG

3.JPG

2.JPG

pozdrowaśki i ten post prosze pozostawić