Lisu15 Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Witam, Mam pytanie która z białych farb (Gloss) dostępnych na rynku nie żółknie z czasem. Używałem do tej pory Humbrola i Revella ale po jakimś czasie ich kolor się zmienił. Czytałem również gdzieś że Valley robi białą która nie zmienia się. Mógłby mi ktoś doradzic jaki kolor Biały Gloss nie będzie zmieniał koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Mam nadzieję, że rozmawiamy o malowaniu aerografem? Jeśli to powiem Ci, że jak do tej pory najlepszą bielą jakiej używałem jest Gunze H 001. W połączeniu z Gunze Levelling Thinnerem daje ładny efekt. Jeszcze nie spotkałem się z kimś komu by pożółkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Tak się podłączę. A co w przypadku pędzla? Która najlepiej kryje i nie żółknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Z trzech czy czterech farb, którymi malowałem pędzlem, żadna nie kryła dobrze i każda żółkła. Na pewno były to emalie Humbrol, Revell i ModelMaster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu15 Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Mam nadzieję, że rozmawiamy o malowaniu aerografem? Rozmawiamy o malowaniu pędzlem. Nie mam środków by kupic kompresor a na butli to raczej nie opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Zdecydowanie polecam ModelMaster. Najlepsza biel według mnie, a trochę z nimi walczyłem przy wahadłowcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Polecam Tamiya Color Matt White w sprayu. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Malując model, używałem zarówno Humbrola, jak i Model Mastera. Farba była nakładana w tym samym dniu (jakieś 1,5 roku temu). Dzisiaj Humbrol jest praktycznie żółty, a Model Master bielutki, tak jak na początku... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Jeżeli po malowaniu zabezpieczacie warstwę farby lakierem bezbarwnym to równie dobrze i on może z czasem żółknąć, co jest także bardzo prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi