skwarciu21 Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 No i jest moja pierwsza galeria na forum Miałem tego modelu nie pokazywać ale co tam pokażę . Model złożony jakieś pół roku temu. Galeria miała być od razu po ukończeniu lecz niestety po pomalowaniu kasy bezbarwnym przeżyłem szok, baza zareagowała z bezbarwnym i zrobiła się taka jakby skórka i kalki w niektórych miejscach popękały i myślałem, że już nic z tego nie będzie. Ale jednak postanowiłem wypolerować model i tam gdzie się udało jest lepiej. Błędem który popełniłem było to że do kalek nie używałem żadnych płynów tak myślę, z wad modelu to głównie kalki poszarpane uszczelki i malutkie odpryski po lewej stronie przedniego zderzaku. No to się rozgadałem teraz fotki i oczekuję tych pozytywnych jak i negatywnych komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Nie widzę kloszy przednich lamp, wycieraczek, świateł w zderzaku, zapinek na masce. Sportowe Subaru może się podobać samo w sobie, ale model ma robić wrażenie szczegółami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Nie widzę kloszy przednich lamp, wycieraczek, świateł w zderzaku, zapinek na masce. Sportowe Subaru może się podobać samo w sobie, ale model ma robić wrażenie szczegółami. Klosze przednich lamp są wystarczy się dobrze przyjrzeć i je widać, wycieraczek jak i zapinek niema wyleciano mi to z głowy gdy zakładałem temat nie wiem jak ale się zgubiły. Co do świateł w zderzaku to nie wiem o co ci chodzi mógłbyś zaznaczyć powiedzieć? Wiem że model nie jest jakiś najlepszy czy perfekcyjny na razie jestem bardziej początkującym modelarzem, ale mi się podoba i cieszy ono stojąc na półce. Wiem jedno że następna impreza będzie już lepsza i będzie jej warsztat ale kiedy to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Nie będę wnikał w szczegóły bo copycat i Ty sam już wskazaliście na niedomagania modelu. Ponieważ nie znam się na rajdówkach, nie będę również poruszał kwestii merytorycznych. Powiem tylko, że moje pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne. Jest fajnie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Co do kloszy to moje niedopatrzenie, wersja rajdowa z tego co widzę na google nie ma dodatkowego szkła. A w zderzaku są dwa otwory nad reklamą pirelli. Tam powinny być jakieś światełka, przynajmniej widać jakieś szkło, u Ciebie wygląda na to że jest pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 A faktycznie mój błąd, musiałem to przegapić już zabieram się do poprawki i wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 A jeszcze brakuje tego metalowego stikersa z przodu, gdzie powinien być znaczek Model mi się podoba, lakier może nie idealny, ale za to dobrze, że kalki ci fajnie wyszły. Te zapinki na maskę z zestawu są dziadowskie. Następnym razem może po prostu zaszpachluj te otworki. Chyba że masz możliwość dania fototrawionych Są jakieś szanse, na foty wnętrza? Myślę że model ładnie ise prezentował na półeczce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Witam Braki są, ale nie takie, których nie można by uniknąć w kolejnych projektach. Ogólnie Twoje Subaru nie jest takie złe. Wygląda dość schludnie, choć za kalkomanie rzeczywiście należy Ci się solidna bura. Mam nadzieję, że płyny do kalkomanii (Set i Sol) już zamówione ? Przy kolejnym modelu pogłęb konkretniej linie podziału. Serce do cywili to Ty raczej masz i myślę, że z modelu na model, coraz mniej będzie tych krytycznych uwag, a zacznie się pojawiać opad szczęk forumowych Życzę powodzenia i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Hej.. Fakt jest trochę niedociągnięć, tak jak wspomnieli wyżej koledzy. Nie wiem z czego wynikające były te błędy czy pośpiech w budowie lub brak doświadczenia lub narzędzi i chemii jak to w stosunku do kalek. Ale najważniejsze, że go poddałeś ocenie kolegów z forum, zawsze można czegoś samemu nie zauważyć a koledzy zwrócą na to uwagę. Tak czy siak życzę powodzenia w dalszych budowach i dużo cierpliwości. Sam model to jeden z moich ulubionych i sam zamierzam takiego skleić ( modeli w szafce tej marki mam 7 stuk i wszystkie rajdówki ) pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 12 Września 2011 Autor Share Napisano 12 Września 2011 Witam Braki są, ale nie takie, których nie można by uniknąć w kolejnych projektach. Ogólnie Twoje Subaru nie jest takie złe. Wygląda dość schludnie, choć za kalkomanie rzeczywiście należy Ci się solidna bura. Mam nadzieję, że płyny do kalkomanii (Set i Sol) już zamówione ? Przy kolejnym modelu pogłęb konkretniej linie podziału. Serce do cywili to Ty raczej masz i myślę, że z modelu na model, coraz mniej będzie tych krytycznych uwag, a zacznie się pojawiać opad szczęk forumowych Życzę powodzenia i pozdrawiam! Kornik Płyny jeszcze nie zamówione ale będą zamówione razem z następną imprezą tylko tym razem młodszą o rok i wersją asfaltową ale kiedy to będzie to nie wiem ale i tak muszę je zamówić ponieważ na warsztacie czeka c-klassa amg dtm z revella. Linie podziały ogólnie staram się zawsze pogłębiać tylko tu w niektórych miejscach zakryły je kalki i nie weszły w nie właśnie. Co do opadu szczęk to długa droga jeszcze przede mną do tego ale z każdym modelem będzie tylko lepiej mam nadzieję. Hej..Fakt jest trochę niedociągnięć, tak jak wspomnieli wyżej koledzy. Nie wiem z czego wynikające były te błędy czy pośpiech w budowie lub brak doświadczenia lub narzędzi i chemii jak to w stosunku do kalek. Ale najważniejsze, że go poddałeś ocenie kolegów z forum, zawsze można czegoś samemu nie zauważyć a koledzy zwrócą na to uwagę. Tak czy siak życzę powodzenia w dalszych budowach i dużo cierpliwości. Sam model to jeden z moich ulubionych i sam zamierzam takiego skleić ( modeli w szafce tej marki mam 7 stuk i wszystkie rajdówki ) pozdrawiam Paweł Impreza z tego rocznika to też jedna z moich ulubionych modeli ja zamierzam skleić 3 wersje jej jeszcze . Błędy raczej wynikały troszkę z pośpiechu i doświadczenia na pewno teraz wiem o wiele więc niż wtedy gdy robiłem to subaru no i w przypadku kalek chemii. Dzięki ja również życzę powodzenia i z niecierpliwością czekam na warsztat Subarynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi