Ipkinss Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Witam! Zakładam krótki wątek warsztatowy w ramach powrotu do modelowania po przerwie Sklejanie tego modelu to sama przyjemność. Nie użyłem nawet krzty szpachli. Spasowanie elementów jest świetne. Zestaw godny polecenia każdemu kto chce wykonać jakiś bezproblemowy i atrakcyjny model. Lotnictwo US Navy to zupełnie nie moja działka, ale ten model napełnia mnie bardzo pozytywną energią. Dzięki temu "bezboleśnie" powróciłem do zarzuconych projektów Mój Helldiver jest już pomalowany, zatem warsztat pokaże tylko prace wykończeniowe (chciałbym popróbować pewnych technik). In-box zestawu znajdziecie tutaj --> http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=66&t=16448&hilit=+helldiver Fotki: Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Świetnie się zapowiada! Już teraz napatrzeć się nie można Może zadziałałbyś jeszcze trochę z postshadingiem ? Powodzenia przy wykończeniówce! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Ipkinss,ale, ale... to nie polak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 25 Września 2011 Autor Share Napisano 25 Września 2011 Witam! Na postshading mam trochę za kiepski aerograf... Nie chcę sobie popsuć malowania, bo jestem z niego zadowolony crustian! No cóż, może i nie Polak ale dzięki niemu zyskałem moc by wrócić do polskiego MS.406 Poza tym, Helldiver zawsze mi się podobał A tymczasem model został pokryty sidoluxem. Wykonałem też obicia srebrną kredką. Nie ma ich za wiele bo ze zdjęć wynika, że o Helldivery dbano. Kilka obić jeszcze dojdzie po przyklejeniu kalek. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Będzie piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 27 Września 2011 Autor Share Napisano 27 Września 2011 Hej! Uff... 3 godziny bojów z kalkami Academy. Miałem co do nich sporo obaw ale nie było tak źle. Zdecydowanie najgorszej jakości są amerykańskie kokardy. Słabo reagują na płyny i mają lekkie przesunięcia barw. Będę nad nimi jeszcze pracował. Potem wezmę się za kolejne etapy malarsko-weatheringowe Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Rzeczywiście przesunięcia są widoczne Szkoda, że nie naciąłeś ich skalpem do linii niebieskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Przesunięcie białego jest najbardziej parszywe, bo nie widać tego na papierze i problem objawia się w trakcie nakładania... Ale po położeniu pierwszej gwiazdy faktycznie mogłeś zrobic tak jak radzi kornik. Teraz to została ewentualnie podmalówka Dark Sea. A z kalkami Aca miałem do czynienia ostatnio przy okazji wykonania dwóch Korsarzy, także mam wyrobione zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossski Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Dobrze zgaduję, że na klapach zrobiłeś czerwonego łosza? Bardzo dobrze to wygląda. Za to kalki z oznaczeniami (nie jestem pewien, czy amerykańskie znaki to 'kokardy', bo to - chyba - termin zarezerwowany dla symboli o kolistym kształcie) wyglądają tragicznie. Ciekaw jestem, jak to poprawisz - trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 28 Września 2011 Autor Share Napisano 28 Września 2011 Hej! Na szczęście z kalkami miałem szansę jeszcze powalczyć bo nie były lakierowane Mnie tez wkurzały te przesunięcia barw. Mimo stresu żeby sobie nic nie popsuć, udało mi się poobcinać białe naddatki za pomocą żyletki i skalpela. Dokończyłem także brudzenie. Mnie się w takiej formie podoba, a co Wy sądzicie? Na zdjęciach widać albo bardzo czysto utrzymane samoloty, albo dość mocno zużyte. Spróbowałem nieco połączyć te style. Muszę jeszcze powalczyć z washem na insygniach i będę mógł składać wszystko w całość. Kolego bossski! Dobrze zauważyłeś Klapy były całe czerwone od wewnątrz więc pomyślałem, że byłoby to widać i dlatego zastosowałem czerwonego washa. Szczerze mówiąc nie wiem czy czerwień rzeczywiście była widoczna z zewnątrz ale zaryzykowałem, bo efekt jest fajny Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Teraz wygląda dobrze, ale wash na insygniach stanowczo powinien się znaleźć. Jedyne co trochę kłuje w oko, to niezbyt przejrzyste oszklenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Czerwony wash na hamulcach to świetny pomysł, tym bardziej że zgodny z faktycznym wyglądem: Modelik bardzo mi się podoba, czekam na finał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 29 Września 2011 Autor Share Napisano 29 Września 2011 Hej! Ostatnie "wejście" warsztatowe. Jutro galeria Muszę jeszcze dokończyć bomby, wkleić wydechy i antenę. Dzięki za foto Banny Oszklenie Academy nie jest takie złe. Może jutro, przy dziennym świetle, będzie to lepiej widać. W ramach ciekawostki, hak jest oklejony kalką Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi