Jump to content

Panzer III ausf.L Tamiya 89620 1:35

Guest miro2s1
 Share

Recommended Posts

Witam.

Pierwsza diorama i pierwszy wash. Skala 1:35.

Model świetny przyjemnie się klei. Tylko krzywo przykleiłem przednią osłonę W zestawie jest osiem figurek ale wykorzystałem tylko dwie z nich, resztę zachomikowałem na przyszłość a może kiedyś wrzucę ich na tą trójeczkę.

Malowany pędzlem pactrami i farbami tamiy , nie wiem dlaczego ale gunmetal tamiy zamiast czarny zrobił się stalowy co widać na łopacie i kaemach. Obicia robione gąbką. Po jakimś tygodniu od sklejenia nie wiem jakim cudem urwała się gąska.

Trawa to trawka elektrostatyczna ,krzaczek to jakiś suchy patyczek poklejony posypką. Ziemia zrobiona z kleju do styropianu ,gipsu ,ziemi doniczkowej ,suchego piasku i brązowego barwnika do farb.

Zapraszam do oglądania i komentowania

th_Mpanzer3L24.jpg

th_Mpanzer3L23.jpg

th_Mpanzer3L22.jpg

th_Mpanzer3L21.jpg

th_Mpanzer3L20.jpg

th_Mpanzer3L19.jpg

th_Mpanzer3L18.jpg

th_Mpanzer3L17.jpg

th_Mpanzer3L16.jpg

th_Mpanzer3L15.jpg

th_Mpanzer3L14.jpg

th_Mpanzer3L13.jpg

th_Mpanzer3L12.jpg

th_Mpanzer3L11.jpg

th_Mpanzer3L10.jpg

th_Mpanzer3L9.jpg

th_Mpanzer3L8.jpg

th_Mpanzer3L7.jpg

th_Mpanzer3L6.jpg

th_Mpanzer3L5.jpg

Edited by Guest

Wejdź w ustawienia konta photobucket (Twój login po prawej na górze->account settings), potem w zakładkę Album Settings i odznacz "Link back to albums". Wtedy nowe kody miniaturek które będzie Ci generował PB będą linkować bezpośrednio do plików JPG,a nie do kolejnej strony na której nie wiele widać i trzeba kombinować, żeby powiększyć.

Druga sprawa, to fotki. Z tego aparatu co masz, można dużo więcej wyciągnąć. Aparat na statyw (wyłącz VR jak masz w obiektywie). Ustaw aparat w tryb A (preselekcja przesłony), wybierz ISO 200 (jak masz włączone auto-ISO to wyłącz) i ustaw przesłonę f/8-f/11 (albo i f/16), i pozwól aparatowi dobrać czas, ewentualnie po próbie wprowadź korekcję ekspozycji. Balans bieli dobierz zależnie od światła jakie masz. Na tych zdjęciach niewiele widać, przez ISO3200 i niedoświetloną ekspozycję wyszło ziarno, nie widać detali.

Jaka to skala? 1:72?