Gość Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 (edytowane) Witam. Pierwsza diorama i pierwszy wash. Skala 1:35. Model świetny przyjemnie się klei. Tylko krzywo przykleiłem przednią osłonę W zestawie jest osiem figurek ale wykorzystałem tylko dwie z nich, resztę zachomikowałem na przyszłość a może kiedyś wrzucę ich na tą trójeczkę. Malowany pędzlem pactrami i farbami tamiy , nie wiem dlaczego ale gunmetal tamiy zamiast czarny zrobił się stalowy co widać na łopacie i kaemach. Obicia robione gąbką. Po jakimś tygodniu od sklejenia nie wiem jakim cudem urwała się gąska. Trawa to trawka elektrostatyczna ,krzaczek to jakiś suchy patyczek poklejony posypką. Ziemia zrobiona z kleju do styropianu ,gipsu ,ziemi doniczkowej ,suchego piasku i brązowego barwnika do farb. Zapraszam do oglądania i komentowania Edytowane 22 Września 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Wejdź w ustawienia konta photobucket (Twój login po prawej na górze->account settings), potem w zakładkę Album Settings i odznacz "Link back to albums". Wtedy nowe kody miniaturek które będzie Ci generował PB będą linkować bezpośrednio do plików JPG,a nie do kolejnej strony na której nie wiele widać i trzeba kombinować, żeby powiększyć. Druga sprawa, to fotki. Z tego aparatu co masz, można dużo więcej wyciągnąć. Aparat na statyw (wyłącz VR jak masz w obiektywie). Ustaw aparat w tryb A (preselekcja przesłony), wybierz ISO 200 (jak masz włączone auto-ISO to wyłącz) i ustaw przesłonę f/8-f/11 (albo i f/16), i pozwól aparatowi dobrać czas, ewentualnie po próbie wprowadź korekcję ekspozycji. Balans bieli dobierz zależnie od światła jakie masz. Na tych zdjęciach niewiele widać, przez ISO3200 i niedoświetloną ekspozycję wyszło ziarno, nie widać detali. Jaka to skala? 1:72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Edytowałem i dokonałem zmian. Zdjęcia robiła mi koleżanka za co bardzo jej dziękuję Przy następnej sesji postaram się jej podesłać Twoje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Niestety do oceny prztdałyby się lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Na chwilę obecną nie dam rady wstawić lepszych fotek. Wraz z fotografowaniem następnego modelu zrobię nowe fotki i do tego ,wtedy zaktualizuję tą galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi