ralf Napisano 24 Września 2011 Napisano 24 Września 2011 Tak więc jeszcze jeden "szybki" temat przed wymarzonym Su-22 Tym razem F-16 w polskim malowaniu mały in-box: Podobno są to przepaki Italerki ale i tak już zaczynają się problemy Tamiya to nie jest ale jakoś damy radę Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 24 Września 2011 Napisano 24 Września 2011 ... jakoś damy radę zobaczymy Jedziesz z tym Jaszczembiem ps. co do merytorycznych kwestii w/w zestawu zapewne wypowiedzą się Koledzy od polskich Jastrzębi Cytuj
Mikele Napisano 24 Września 2011 Napisano 24 Września 2011 No, "Jastrząb" w 1:48 prezentuje się o wiele lepiej niż wypraski w 1:72, ale i tak będziesz miał trochę szczegułów do dorobienia. Tak czy inaczej i temat i model ciekawy Cytuj
zbiegu Napisano 24 Września 2011 Napisano 24 Września 2011 Toż to przepak starej italerki jest, miałem nieszczęście z nim walczyć: viewtopic.php?f=86&t=22653&hilit=green Mnie tyle wyszło z niego już jest skończony ale go nie będę pokazywał. Tak czy inaczej powodzenia. Cytuj
marek2g Napisano 24 Września 2011 Napisano 24 Września 2011 Witaj ralf Z miłą chęcią popatrzę jak walczysz z tym zestawem bo sam go rozgrzebałem dawno temu i czeka na lepsze czasy. Na pewno będziesz miał trochę szpachlowania w okolicach wlotu powietrza. Ja utknąłem po tym jak zdecydowałem się zgrać linie podziału na garbie za kabiną z tymi na kadłubie. Linie zgrałem poprzez przesuniecie garbu w kierunku dziobu ale... teraz owiewka kabiny się nie zamknie bo jest za długa . Nie było to zbyt rozsądne działanie z mojej strony. teraz muszę to wszystko wywalić skrócić długość garbu i szpachlować od nowa. A podstawowa zasada modelarstwa mówi 3 razy przymierz raz przyklej . Ale za to z teorii jestem dobry Trzymam kciuki i pozdrawiam. Marek Cytuj
rizzi GT Napisano 24 Września 2011 Napisano 24 Września 2011 Tamiya to nie jest ale jakoś damy radę Bardziej podziwiam wkład pracy w MasteraCrafta niż Tamiyki, bo masz ciężej już na starcie. "Czymam" kciuki i będę obserwował z pierwszego fotela Cytuj
ralf Napisano 24 Września 2011 Autor Napisano 24 Września 2011 już popełniłem jednego "Jastrzębia" Mastercraftu ale w skali 1:72 Jeszcze zachciało mi się grab dorabiać po prostu ten model mnie nie lubił myślę że z tym się polubię widzę już że z fotelem pilota będę miał problemy Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 24 Września 2011 Napisano 24 Września 2011 ... teraz owiewka kabiny się nie zamknie bo jest za długa . To zostaw otwartą kabinę i po kłopocie Cytuj
AFI Napisano 24 Września 2011 Napisano 24 Września 2011 No to ogladam postepy i zycze powodzenia. Tak na marginesie tlmaczenie opisu samolotu w instrukcji powala. Po angielsku lata 5000 maszyn w 30-tu krajach, a juz po polsku tylko 4000 w 24-ech. Cytuj
Marek Świderski Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj
marek2g Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 ... teraz owiewka kabiny się nie zamknie bo jest za długa . To zostaw otwartą kabinę i po kłopocie Owszem kombinowałem w ten sposób ale wydaje mi się że to będzie widać a tego bym nie chciał. Może prace ralfa dadzą mi natchnienie żeby wrócić do tematu. Cytuj
ralf Napisano 7 Października 2011 Autor Napisano 7 Października 2011 Tak więc coś się tam powoli robi Cytuj
ralf Napisano 12 Lutego 2016 Autor Napisano 12 Lutego 2016 Po ponad 4 latach przerwy "J-23" znowu nadaje a oto efekt prac: Powalczyłem ze zgodnością linii podziału garbu z resztą kadłuba. Wbrew pozorom nie była to trudna operacja Oczywiście garb czeka jeszcze na wykończenie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi