ralf Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Tak więc jeszcze jeden "szybki" temat przed wymarzonym Su-22 Tym razem F-16 w polskim malowaniu mały in-box: Podobno są to przepaki Italerki ale i tak już zaczynają się problemy Tamiya to nie jest ale jakoś damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 ... jakoś damy radę zobaczymy Jedziesz z tym Jaszczembiem ps. co do merytorycznych kwestii w/w zestawu zapewne wypowiedzą się Koledzy od polskich Jastrzębi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 No, "Jastrząb" w 1:48 prezentuje się o wiele lepiej niż wypraski w 1:72, ale i tak będziesz miał trochę szczegułów do dorobienia. Tak czy inaczej i temat i model ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Toż to przepak starej italerki jest, miałem nieszczęście z nim walczyć: viewtopic.php?f=86&t=22653&hilit=green Mnie tyle wyszło z niego już jest skończony ale go nie będę pokazywał. Tak czy inaczej powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek2g Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Witaj ralf Z miłą chęcią popatrzę jak walczysz z tym zestawem bo sam go rozgrzebałem dawno temu i czeka na lepsze czasy. Na pewno będziesz miał trochę szpachlowania w okolicach wlotu powietrza. Ja utknąłem po tym jak zdecydowałem się zgrać linie podziału na garbie za kabiną z tymi na kadłubie. Linie zgrałem poprzez przesuniecie garbu w kierunku dziobu ale... teraz owiewka kabiny się nie zamknie bo jest za długa . Nie było to zbyt rozsądne działanie z mojej strony. teraz muszę to wszystko wywalić skrócić długość garbu i szpachlować od nowa. A podstawowa zasada modelarstwa mówi 3 razy przymierz raz przyklej . Ale za to z teorii jestem dobry Trzymam kciuki i pozdrawiam. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Tamiya to nie jest ale jakoś damy radę Bardziej podziwiam wkład pracy w MasteraCrafta niż Tamiyki, bo masz ciężej już na starcie. "Czymam" kciuki i będę obserwował z pierwszego fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 24 Września 2011 Autor Share Napisano 24 Września 2011 już popełniłem jednego "Jastrzębia" Mastercraftu ale w skali 1:72 Jeszcze zachciało mi się grab dorabiać po prostu ten model mnie nie lubił myślę że z tym się polubię widzę już że z fotelem pilota będę miał problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 ... teraz owiewka kabiny się nie zamknie bo jest za długa . To zostaw otwartą kabinę i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 No to ogladam postepy i zycze powodzenia. Tak na marginesie tlmaczenie opisu samolotu w instrukcji powala. Po angielsku lata 5000 maszyn w 30-tu krajach, a juz po polsku tylko 4000 w 24-ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2021 przez Marek Świderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek2g Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 ... teraz owiewka kabiny się nie zamknie bo jest za długa . To zostaw otwartą kabinę i po kłopocie Owszem kombinowałem w ten sposób ale wydaje mi się że to będzie widać a tego bym nie chciał. Może prace ralfa dadzą mi natchnienie żeby wrócić do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 7 Października 2011 Autor Share Napisano 7 Października 2011 Tak więc coś się tam powoli robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Po ponad 4 latach przerwy "J-23" znowu nadaje a oto efekt prac: Powalczyłem ze zgodnością linii podziału garbu z resztą kadłuba. Wbrew pozorom nie była to trudna operacja Oczywiście garb czeka jeszcze na wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi