koksik750 Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 (edytowane) Do tego posłuży mi zestaw Aoshimy: Zestaw żywiczny - konwersja IS-F Wald: Oczywiście felg nie użyję, ... bo za małe.. Prawdopodobnie pójdą 19" Volk Ce28N Ugrade tarcz hamulcowych i zacisków No i wepchnąć silnik 2JZ-GTE od supry.. to tak w skrócie... Edytowane 3 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Zapowiada się świetnie. Konkretne modyfikacje. Z przyjemnością będę śledził warsztacik. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Ja również będę zaglądał. Ładna maszyna się szykuje Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 O fajnie wiedzieć że istnieje konwersja na IS-Fa. Sam mam ISa w poczekalni, rozglądałem się za konwersją do IS-F, ale nie znalazłem. Kibicuje, bo kiedyś, kiedyś też będę składał leksusika, a do tego codziennie widuje takiego w 1:1. Niepozorna bestyjka. Pozdrawian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 6 Października 2011 Autor Share Napisano 6 Października 2011 Na pierwszy rzut poszła karoseria. Zestaw zawiera wszystko co potrzebne, oprócz przednich nadkoli i maski. Maska zwykłego IS: Maska IS-F Zmodyfikowane nadkola: I z progiem: Maska potrzebuje jeszcze kilka szlifów i można położyć podkład... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Mam nadzieję, że ten model skończysz. Jak narazie prace idą bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Mimo to że jeszcze nie jest dużo zrobione to już zapowiada się fajnie, a zatem zasiadam w pierwszym rzędzie do oglądania co z tego wyjdzie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 Doszlifowałem maskę, to już jest ostateczny kształt: Następnie dokleiłem zderzak. Od razu widać, że opłacały się prace nad maską, zdecydowanie masywniejszy się zrobił: Przed wycięciem maski wzmocniłem łączenia zderzaka z karoserią szpachlą epoxy oraz usunąłem mocowanie do maski ( dwa bolce na rogach grilla: Wycinanie maski: I gotowe: Jeszcze kilka drobiazgów i można kłaść podkład...kolor też już wybrany na 90%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Bardzo fajnie się prezentuje ten zderzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Fajna ta maska Skąd masz ten pakiet zderzaków itd.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 14 Października 2011 Autor Share Napisano 14 Października 2011 Kupiłem na ebayu jakiś rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Robi robotę, czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 Co do maski, położyłem podkład kontrolny i nie potrzeba żadnych, poprawek na liniach końca szpachli. W karoserii zaszpachlowałem otwory na kierunkowskazy dwuskładnikową szpachlą Finishersa ( której używam na ogół ), następnie kontrolnie kropelkę kleju CA: Wyciąłem również otwory na lusterka, co ułatwi końcowy montaż. W lusterkach zatopiłem drut miedziany 1.8mm Następnie popracowałem nad spoilerem na klapę. Firma Meko nie postarała się za bardzo, spoiler jest obły, więc poszlifowałem, tu i ówdzie, co żeby nadać mu odpowiedni kształt. Wybaczcie za słabej jakości fotki, ale robione na bieżąco. Ciężko mi było złapać różnice i efekty, ale mam nadzieję, że widoczne będzie to co ma być: Góra wyprofilowana: Część tylnia również wymagała poprawek: Strona prawa wyprofilowana, lewa nie: Na koniec wyciąłem otwór na znaczek, który w oryginale jest wklęsły: I podkleiłem kawałek plastiku 0.25mm: Odrobinę szpachli i będzie idealnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Drobiazgi, a jednak ułatwiają pracę (montaż lusterek), nadają charakteru i cieszą oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Ostatnie prace przy karoserii przed podkładem. Co żeby maska miała na czym się opierać: Przeszlifowałem również część zderzaka pomiędzy grillem a lampami - po lewej po korekcie, po prawej przed: Do progów dokleiłem kawałeczki plastiku, co ułatwi malowanie oraz następnie montaż do karoserii: Po głównych szlifach, wykończenie gąbkami 3m: i na koniec zmatowienie przed podkładem: Części żywiczne pryśnięte podkładem Resin Surfacer Gunze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 No... Widze, ze idziesz gruuubo z projektem . Efekt koncowy bedzie... wiadomo jaki, hehehe. Poki co, zapowiada sie niezly odlot. (Chyba zaraz zabiore sie znowu za modeliki, bo leza i tesknia...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 17 Października 2011 Autor Share Napisano 17 Października 2011 Gotowe do koloru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 No aż ciekawy jestem jaki kolor zafundowałeś Lexowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Października 2011 Autor Share Napisano 18 Października 2011 Kolor: Bayside Blue ze skyline R34 Różnica po naniesieniu 2 warstwy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Pięknie położony lakier. Nie można złego słowa powiedzieć nawet jakby się chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Kolorek pierwsza klasa Przez chwilę myślałem że pomalujesz na taki sam kolor jak twój Lex 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 19 Października 2011 Autor Share Napisano 19 Października 2011 Felgi do ISa: Następny krok to zmniejszenie ich do 19". Na 20 za wysoko stoi oraz przednie koła nie za bardzo się skręcają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Hmm, zmniejszenie felg może być trudne, no ale na amatora nie padło. Będziesz pokazywał cały proces? Pozdrawiam i życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 19 Października 2011 Autor Share Napisano 19 Października 2011 Tak, postaram się pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Piękny lakier, bardzo mi tu pasuje. Felga też na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi