Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bliskość Rudy Śląskiej spowodowała, że postanowiłam zrobić model na tamtejszy festiwal modelarski.

Wybór padł na ratowniczą wersję śmigłowca OH-13s, firmy Italeri 1:48. Śmigłowiec jest w żywych, ładnych kolorach, myślę, że będzie się ładnie prezentował. Prace rozpoczęłam od zrobienia silnika, kabiny. Pasy pochodzą z zestawu Eduarda.

th_IMGP5256.jpg th_IMGP5224.jpg th_IMGP5246.jpg

P.S. Nadal trwają poprawki nad Kamanem. Chłopaki mam żal do Was, że nie zwróciliście mi uwagi na błąd początkujących modelarzy: podwieszenie torped przy otwartej elektronice !!!!

Napisano

Też sklejałem ten model tylko nie w wersji medycznej

viewtopic.php?t=1378

Lepi sie go fajnie, trochę nie pasuje szybkę ale trochę przeszlifować wystarczy i jakoś dopasujesz

Szkoda że nie użyłaś płytki edka do tego modelu bo jest super

Jak chcesz to mogę podesłać trochę zdjęć bo co nieco znalazłem jak go robiłem

pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Prace nad OH-13 dobiegają końca. Wewnątrz kratownicy postanowiłam dorobić cięgna skoku śmigła i statecznika. Jako materiał posłużyły moje włosy . TIMI dziękuję Ci za zdjęcia.

Ponieważ jest to wersja morska jako podstawka posłużyła mi plastikowa woda do dioram kupiona w sklepie modelarskim. Całość zamocowana na balsie.

W planach mam jeszcze dorobienie przewodów paliwowych przy zbiornikach paliwa.

th_IMGP5792.jpg th_IMGP5795.jpg th_IMGP5799.jpg th_IMGP5804.jpg th_IMGP5806.jpg

Napisano
Chyba znowu zapuszcze swoje...

Zony nie masz

Aga widze postepy z modelu na model ale plywadla i tak Ci nie odpuszcze.