Agnieszka Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 Bliskość Rudy Śląskiej spowodowała, że postanowiłam zrobić model na tamtejszy festiwal modelarski. Wybór padł na ratowniczą wersję śmigłowca OH-13s, firmy Italeri 1:48. Śmigłowiec jest w żywych, ładnych kolorach, myślę, że będzie się ładnie prezentował. Prace rozpoczęłam od zrobienia silnika, kabiny. Pasy pochodzą z zestawu Eduarda. P.S. Nadal trwają poprawki nad Kamanem. Chłopaki mam żal do Was, że nie zwróciliście mi uwagi na błąd początkujących modelarzy: podwieszenie torped przy otwartej elektronice !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 Do Okonka: Nie martw się Richelieu zamaskowany, suszy w stoczni burty. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 Też sklejałem ten model tylko nie w wersji medycznej viewtopic.php?t=1378 Lepi sie go fajnie, trochę nie pasuje szybkę ale trochę przeszlifować wystarczy i jakoś dopasujesz Szkoda że nie użyłaś płytki edka do tego modelu bo jest super Jak chcesz to mogę podesłać trochę zdjęć bo co nieco znalazłem jak go robiłem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 8 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2007 Prace nad OH-13 dobiegają końca. Wewnątrz kratownicy postanowiłam dorobić cięgna skoku śmigła i statecznika. Jako materiał posłużyły moje włosy . TIMI dziękuję Ci za zdjęcia. Ponieważ jest to wersja morska jako podstawka posłużyła mi plastikowa woda do dioram kupiona w sklepie modelarskim. Całość zamocowana na balsie. W planach mam jeszcze dorobienie przewodów paliwowych przy zbiornikach paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 Jako materiał posłużyły moje włosy Chyba znowu zapuszcze swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 Chyba znowu zapuszcze swoje... Zony nie masz Aga widze postepy z modelu na model ale plywadla i tak Ci nie odpuszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 A rekin bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Zony nie masz Ty co się pytasz o żonę Grzesia? Czekaj powiem Twojej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi