kamil83 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Witam! Wziąłem się za nowy modelik. Zamierzam go skleić prosto z pudła. Ma być to miły, łatwy projekcik. Jedyne co bym chciał wymienić to gąsienice. Przerażają mnie te zestawowe. Narazie to wszystko. Zdjęcia wkrótce. Czekam na wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Porada pierwsza - zacznij kleić i druga - daj zdjęcia (to żart oczywiście). A na poważnie czekam na efekty pracy. Sam mam wersję A z Tristar, a właściwie będę miał pod choinke, więc narazić poobserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Gąsienice rzeczywiście wyjątkowo niewdzięczne.Wymagają solidnego pasowania do kół napędowych. Z podcinaniem włącznie. Pojawiła się , na PMMS , zapowiedź zestawu friulmodel. Coś jest "nie tak" z proporcjami/geometrią modelu.Wydaje się za wąski , przy zachowanej długości. Kanistry na błotnikach powinny zmieścić się w obrysie kadłuba , a wystają ... Nie mierzyłem i nie rozgryzałem. pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 11 Października 2011 Autor Share Napisano 11 Października 2011 Trochę posklejałem. Gąski koniecznie do wymiany. W zasadzie cały sklejony. Poszukam w moich śmieciach jakichś figurantów, co by ożywić model. Dziś modelik wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Model wygląda ladnie tylko myślę źe jest to PzKpfw II Ausf C i nie PzKpfw I . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 ... myślę źe jest to PzKpfw II Ausf C i nie PzKpfw I .Pzkpfw II Ausf C wygląda zupełnie inaczej. To jest Pzkpfw I Ausf C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 W tym przypadku przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 11 Października 2011 Autor Share Napisano 11 Października 2011 Widziałem już na stronie Friula, że gąski do tego modelu są dostępne. Ciekawe kiedy się pojawią w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 17 Października 2011 Autor Share Napisano 17 Października 2011 Witam! Model zapodkładowany. Czeka na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 No to kiedy planujesz malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 17 Października 2011 Autor Share Napisano 17 Października 2011 Jutro ruszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Witam ponownie! Model pokryty kolorem bazowym ( MM 1750). A wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 (edytowane) Kamil czym malowałeś ?pędzlem? mam wrażenie że farba jest bardzo grubo położona, powinieneś ją bardziej rozcieńczać albo przejść na acryle pactry ,po rozcieńczeniu gożałką pieknie sie kładą pędzlem bez smug i cieniutkie warstwy. Tutaj widze babola ,chyba zaciek. Edytowane 21 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Maluję pędzlem. Rozcieńczam wamodem. Babola poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 24 Października 2011 Autor Share Napisano 24 Października 2011 Ciąg dalszy. Kalki założone, cieniowanie zrobione. Zacząłęm malować drobne elementy. Miałem mały problem w czasie łoszowania. Zaczęła mi schodzić farba w niektórych miejscach, mimo że dałem podwójną warstwę sido. Miejsca te zakryłem rdzawym kolorem. Teraz wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Głowy za to nie dam, ale nie powinno być tej szpary z przodu, gdzie łączy się wanna z nadbudówką, że tak napiszę. Poza tym z przodu nie było jeszcze haków? Z resztą sam spójrz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 24 Października 2011 Autor Share Napisano 24 Października 2011 Wiem o tym. Ja go jeszcze nie skleiłem. Jest złożony na sucho. Jak założę gąski to skleję podwozie z nadwoziem i zamontuję haki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 A no chyba, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Ciąg dalszy. Buciki założone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 z przodu tracki troche lewitują nad kołem napędowym, przez co nie wygląda to ciekawie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Przekonany byłem że poczekasz na metalowe. Podziałka gąsienicy do zębów koła napędowego nie pasuje.Ciąć trzeba. Przymierz górę (z błotnikami).W moim modelu tylne części układu napędowego na boki się rozeszły. Widać. pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Tragiczne są te gąski. Nie czekam na metalowe. Nie mam jakoś ostatnio na takie rzeczy pieniędzy. A nie jest to dla mnie model bardzo ważny, ot przerywnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Model zakurzyłem. Nawet muszę powiedzieć, że wyjątkowo jestem zadowolony z otrzymanego efektu. Parę zdjęć; Wystarczy zamontować haki i model gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Listopada 2011 Autor Share Napisano 7 Listopada 2011 Widzę, że nikt nie komentuje, to pokażę taką małą wariację foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Witam.Chyba troche za duzo tego kurzu-wieza sie odcina od calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi