Pawel90 Napisano 13 Października 2011 Napisano 13 Października 2011 Witam. Przeglądając internet spotkałem się z takim zdjęciem: Podpisane jako Opel Blitz. Że to nie Opel to dla mnie oczywistość, podejrzewam że jest to Mercedes-Benz L4500. Czy ktoś wie może gdzie to zdjęcie mogło być zrobione? Lub zna może ktoś losy tego pojazdu? Pozdrawiam Cytuj
unimog Napisano 14 Października 2011 Napisano 14 Października 2011 a nie jakiś Borgward ? poszukaj tu http://www.autogallery.org.ru/gmb.htm Rafał Cytuj
Moses Napisano 14 Października 2011 Napisano 14 Października 2011 11 października napisałeś na innym forum "Pojazd zdobyty przez żołnierzy batalionu "Czata 49" w okolicach ulicy Franciszkańskiej w trakcie Powstania Warszawskiego." amnezja jakaś ? Cytuj
Pawel90 Napisano 14 Października 2011 Autor Napisano 14 Października 2011 No został (prawdopodobnie) zdobyty w tych okolicach, ale czy to zdjęcie jest akurat tam zrobione? Brakuje mi niestety informacji o jakichkolwiek dalszych losach tej maszyny... Zastanawiam się również z jakiej jednostki pochodził ten pojazd przed zdobyciem go przez Powstańców. Borgward - trochę mnie zmartwiłeś tą myślą... Dużo pytań w związku z tą maszyną - mało odpowiedzi niestety... Cytuj
Merten Napisano 15 Października 2011 Napisano 15 Października 2011 a nie jakiś Borgward ? Nie. To raczej MAN ML 4500A Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi