kowal76 Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Witam Mam pytanie jakiej firmy biała farba akrylowa będzie najlepsza do malowania pędzlem ?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Mi się dobrze maluje pędzlem białe elementy farbą Vallejo Model Color Foundation White (70919). Jak na białą farbę doskonale kryje (dużo lepiej niż Pactra) - udało mi się pokryć oliwkowy zasadniczy kolor przy malowaniu białych pasów na T-62. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 Ok dziękuję za podpowiedż , wypróbuje tą Vallejo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Bo cóż, myślę że za mało kolokwialnie; pierwsza sprawa na co chcesz tą białą farbę nałożyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 witam na Tu 154 M 1/144 Zvezdy , malowałem już Tupolewa 134 A Pactrą i nie wyszło mi za dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Robiłem Tu 154 z użyciem Model Master Acryl -Glos; wyszedł całkiem całkiem (malowałem 4 razy)-niestety nie podzielę się z tobą zdjęciem ponieważ wywaliłem się na maskach przy robieniu rządowego malowania na czerwono (nie maiałem niestety kalek) po czym model odziedziczył mój (wówczas) dwu letni syn jako zabawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 witam tombie01 widzę że masz na warsztacie Miga 21 MF Academy , czy zaczęłeś go składać ? jak ogólnie się go robi części spasowane itp... ? . Pytam ponieważ dziś go zakupiłem , zabrakło mi kasy na Eduarda Profipacka ale i tak jestem zadowolony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Nie; wstrzymałem się jeszcze z nim jedyne co zrobiłem to kupiłem farbki, jak pisałem w kilku postach jestem szczęśliwym posiadaczem areografu od jakiś dwóch tygodni i wziąłem na warsztat ekonomiczny model aby nie zepsuć czegoś na droższym zestawem, (dla tego również przerwałem tytanica) - no cóż też miałem ochotę na ProfiPacka z Eduarda ale cena nie przyciąga, zwłaszcza po zakupie areografu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 no i ja chyba w końcu zakupię aerograf , dzięki za radę . Farbki Vallejo i Model Master wypróbuję . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Witam Użyłem Model Mastera i jestem zadowolony , malowałem 5 razy ale wygląda lepiej niż Valejjo . Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi