anderan Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Psiknąłem je na czarno i całkiem fajnie wyglądają.Krzywizny widać ,ale to chyba dodaje im naturalności. Będą zdejmowane ,takie jest założenie planu hehe, ale ..... Wszystkie nie będą zamocowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 W tym świetle wyglądają znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 6 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2011 Pytanie odnośnie osłon bocznych. czy jak był malowany kamuflaż to z obu stron osłony czy ze strony wewnętrznej jakaś farba podkładowa ,czy goła blacha?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Pytanie odnośnie osłon bocznych. czy jak był malowany kamuflaż to z obu stron osłony czy ze strony wewnętrznej jakaś farba podkładowa ,czy goła blacha?? w ostatechności podkład ale powinien być bazowy kolor bez kamo np.dunkel gelb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Witam! Prace trwają, nie długo wstawie fotki. A tak na marginesie ustrojstwa pomiędzy koła trzeba rozwiercić żeby weszły na osie????Bo nie wiem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Pewnie sa na wcisk-ale mocny-ja tak mialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Hmm wciskać już próbowałem i bez efektu,wykonane są jak by z plastiku a nie jakiegoś rodzaju gumy.Ich rozciągliwość jest ograniczona do minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Widac do Wirbelwinda Academy dawalo inny sort... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Będę tu często zaglądał bo sam biorę się za tego potworka z Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Ja sobie to sobie darowałem bo zakładałem plastikowe gąsienice i wiedziałem że i tak kółka nie będą się kręciły. Radzę ci zrobić tak samo wystarczy porostu potem wkleić koła na sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 Tak też stwierdziłem ,że zrobię koła na sztywno i tak to jest statyczny model. Dobra już sobie poradziłem wrzuciłem je do gorącej wody i później bez problemu wcisnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 To nowe foty przedstawiające postęp w pracy: Położony kolor bazowy, dołożone blachy-osłony boczne. Pytanko jak zwykle: z czego dorobić antenę, ramki od modelu odpadają nie dają się rozciągać plastik jakiejś śmiesznej jakości. Wszelkie uwagi i podpowiedzi mile widziane, jak zwykle Xd Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 W jakim malowaniu będzie? Alternatywą na anteny z ramek może być RB Model lub (mówił mi kiedyś anglik na jednej wystawie) włosie z pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Jako kolor bazowy ten który jest i oprócz tego laty kamuflażu brązowe i piaskowe. Chcę uzyskać coś podobnego do tego Myślę ,że poszedłem dobrą drogą xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Jeszcze nie robiłem takiego kamo więc nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Witam! Prace nadal trwają.Kilka fotek z postępu. Maskowanie pod kamo: A tu już po malowaniu i usunięciu maskowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Ładnie Ci wychodzi to malowanie. Jeśli nie będziesz mocował stelażu osłon na wieży to trzeba było usunąć miejsca na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Dzięki,staram się i chce zrobić dobrze i dokładnie(w miarę umiejętności). Osłony będą później dołożone na wieży. Boczne również ale nie wszystkie blachy. Chcę go pierw pomalować i zobaczyć jak będzie wyglądał xD Będzie jeszcze dołożone kamo, piaskowy kolor na brzegach brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 A to przepraszam. Rozumiem,że bez nich łatwiej Ci maskować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Hmm nie ma za co przepraszać. Nawet o tym nie pomyślałem ,że bez nich łatwiej po prostu nie mam już farbki bazowej muszę dokupić.Na osłony brakło heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Antenę może z jakiegoś drutu ? Tylko trzeba uważać żeby się zbytnio nie pogięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Już po nałożeniu kamo ,trzy kolory nie wiem czy sf czy zgodny. Jak dla mnie jest ok, a po za tym to mój pierwszy "duży: model . Musze tylko poprawić niedociągnięcia wynikające z niedokładności maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Tym żółtym to żeś go trochę upaprał. Popraw a będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Zółte niedociągnięcia,plamy poprawione i są prawie nie widoczne hehe później poprawie raz jeszcze jak dobrze wyschnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2011 (edytowane) Jakim odpowiednikiem moge zastąpić Pactra A112 - Russian Armor Green ???? czy to bedzie ok Vallejo - Model Air - 017 Russian Green Scale 17ml #017?? Edytowane 18 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi