Robert nr1 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Witam może niektórzy pamiętają moje poprzednie wozy cyrkowe ,otuż kolekcja po woli się powiększa ,postaram się zaprezentować część z prac nad nowymi wozami wykonanych z balsy i drewna ,jest tak że fotka magnumki która tak że będzie częścią toboru cyrkowego ,z góry przepraszam za jakość Plan modelu na kartce I w trakcie prac Rama wozu tak że wykonałem z drewienka Zderzak Renault magnum ,odnowiana ,był to jeden z moich pierwszych trucków które wykorzystałem do projektu Zapraszam do komentowania ,dodam że wszystko jest w trakcie prac i zostało jeszcze dużo do zrobienia ,będę starał się jednak dodawać systematycznie dalszy postęp w projektach Pozdrawiam Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Strasznie ciekawy projekt. Jestem pod wielkim wrażeniem tego baraku i kibicuję. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Js równierz kibicuję i czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 No ja sie tez przysiade, bo strasznie mnie ciekawi Twoj projekt. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Witam. Masz we mnie kibica. Bardzo mnie ciekawi dalszy postęp prac, bo na razie jest pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 No to czas na mały aktual ,magnumka prawie na wykończeniu ,zostały detale typu ramki okien bo za dużo kleju się nałożyło I prace nad wozem cyrkowym też idą do przodu powoli Moja własna produkcja dekoracji i innych rzeczy do moich modeli No i kolejny projekt,naczepa do magnumki Niebawem kolejny aktual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Źle że odlałeś całość kol. Trzeba było odlać tylko felgi a opony można kupić osobno lub popytać może komuś zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 dla ciebie żle że odlałem całość ale ja jestem zadowolony ,po za tym to nie wiem czy ktoś miał by na zbyciu opony do jumbo w takiej ilości co ja potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Pełno kontrastów w Twoim zestawie. Z jednej strony bardzo podoba mi się pracą nad przyczepą. Ciężarówka również wydaje się robić dobre wrażenie (choć zdjęcia są mało czytelne). Z drugiej strony, silnik wygląda na prosty. Mało w nim zabiegów urealniających. To samo tyczy się tylnej belki, czy tam zderzaka. Farba jest grubo położona i chyba nie bawiłeś się za bardzo w maskowanie. Głównie jednak chodzi o grubość położonej farby. P.S. odlewy mi się podobają. pzdr i powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 szkoda że magnumka ma dziurę w podłodze i nie ma przednich błotników,bo taki ładny model ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 rozumiem że nie są dopracowane detale ale co do silnika nie przykładałem się bo i tak będzie stać w gablotce jako zestaw gotowy i kabina nie bedzie podniesiona,co do grubości farby na tylnej belce to tylko takie wrażenie tam jest tylko jedna warstwa forby ,może tak wyglądać bo całość jest zrobiona z balsy a boki z kartoniku,co do maskowania to wsio robię odręcznie ,mi bardziej chodzi o wrażenie ogólne ,wiem że jak by dopracował to było by o sto razy lepsze ale na razie jest tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buźka Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Obrotnica w przyczepie będzie działać, tzn. obracać się, czy przykleisz na stałe? Magnum bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 obrotnica jak najbardziej będzie ruchoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi