Mark666 Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Ciekawe kiedy będzie model tego cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Ale to jest prototyp prawda? Bo wygląda jak transformers... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Listopada 2011 Autor Share Napisano 28 Listopada 2011 Ale to jest prototyp prawda? Bo wygląda jak transformers... Wejdz na stronę V-10.PL tam opisali test obu wersji Euro 5/6 i jest więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Oni to od kilku lat robią a w tym roku robili tesy, natomiat actros od bodajrze 2-3 misiency jest w produkcji cywilnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Jest świetny. Pewnie na żywo robi jeszcze większe wrażenie. Wygląd kontrowersyjny ale idzie się przyzwyczaić. W końcu coś innego od tych nudnych Volvo, Scania itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Bodajrze miesiąc temu w Bielsku-Białej na placu hotelu Viena były podobno przez cały dzień wystawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Nie lubie mercedesów. Są dużo droższe a jeżdzi się nimi gożej niż np.Dafem. Znaczy wizualnie są spoko.Ale praktycznie nie są super. Sam ma nowe Iveco(czyt.Moj tata ma)i jakoś je wole dużo bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Tata ma, czyli są lepsze niż Mercedesy? Wybacz, ale to subiektywna opinia, na której żaden poważny człowiek nie będzie się opierał... Żeby wygłaszać teorie takie jak Twoje, musiałbyś zrobić kilkadziesiąt jak nie kilkaset tysięcy kilometrów każdą z ciężarówek i gwarantuję Ci, że w każdym znajdziesz plusy i minusy. Dafem może jeździ się lepiej (nie wiem, nie miałem tego zaszczytu), ale co z tego, jeśli po 2 latach zaczynają się sypać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Co 2 latach?? Mamy kilka aut i jednego Dafa z2000 r. Więc... Nie zamierzam się znikim kłócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 To nie jest kłótnia tylko rzeczowa wymiana argumentów... Tzn mogłaby być :] Ile litrów oleju na 1kkm dolewa do niego Twój tata? Zderzak już pewnie też z 5 razy malowany... Ale ok, nie "kłócimy" się, przecież to Twój tata ma tiry, nie mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 A więc powiem tak. Daj jest już stary i pali 40l/100km Ale nowe iveco pali jakieś niecałe 30l/100km. Tylko jeszcze jest Addblue. Dafem jeżdzi się po budowach więc każde auto się niszczy jak masz się po tych dziurach tłuc. A co do kłótni to teraz się nie kłócimy ale wiesz jak nieraz jest że morze się zrobić zażarta dyskusja,jak dojdzie jeszcze paru użytkowników. I od razu mówie nie napisałem że Mercedes jest gorszy,ale jest drogi a nie jężdzi się nim (podobno)tak super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiopaka Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Może i ja wtrące swoje pięć groszy.Mercedes ten nowy jest w środku piękny,zewnątrz kwestia gustu.Sam jeżdże i nasłuchałem się różnych opini na Jego temat.Jedne dobre ale więcej złych.W mojej firmie w zeszłym roku przyszło 20 nowych ciągników,10 Actrosów w średniej budzie 1846 i 10 Manów TGX 18 440 też w średniej budzie.Zgadnijcie co sobie wybrałem,dodam jeszcze że jeżdże z wanienką na międzynarodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Marca 2012 Autor Share Napisano 15 Marca 2012 Może i ja wtrące swoje pięć groszy.Mercedes ten nowy jest w środku piękny,zewnątrz kwestia gustu.Sam jeżdże i nasłuchałem się różnych opini na Jego temat.Jedne dobre ale więcej złych.W mojej firmie w zeszłym roku przyszło 20 nowych ciągników,10 Actrosów w średniej budzie 1846 i 10 Manów TGX 18 440 też w średniej budzie.Zgadnijcie co sobie wybrałem,dodam jeszcze że jeżdże z wanienką na międzynarodówce. Mańkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiopaka Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Mark666 skąd wiedziałeś? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Marca 2012 Autor Share Napisano 18 Marca 2012 Mark666 skąd wiedziałeś? :) Bo też bym wolał MaN-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Może i ja wtrące swoje pięć groszy.Mercedes ten nowy jest w środku piękny,zewnątrz kwestia gustu.Sam jeżdże i nasłuchałem się różnych opini na Jego temat.Jedne dobre ale więcej złych.W mojej firmie w zeszłym roku przyszło 20 nowych ciągników,10 Actrosów w średniej budzie 1846 i 10 Manów TGX 18 440 też w średniej budzie.Zgadnijcie co sobie wybrałem,dodam jeszcze że jeżdże z wanienką na międzynarodówce. Tylko raczej tu mowa o Actrosie MPIII czyli poprzedniej generacji bo ten nowy dopiero co wszedł do sprzedaży. Może wielkim "szpecem" nie jestem ale nowe Mercedesy tak jak i ciężarowe i osobowe często rozkłada szfankująca elektronika której jest od groma a nie każdy "fachowiec" jest w stanie to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Może i ja wtrące swoje pięć groszy.Mercedes ten nowy jest w środku piękny,zewnątrz kwestia gustu.Sam jeżdże i nasłuchałem się różnych opini na Jego temat.Jedne dobre ale więcej złych.W mojej firmie w zeszłym roku przyszło 20 nowych ciągników,10 Actrosów w średniej budzie 1846 i 10 Manów TGX 18 440 też w średniej budzie.Zgadnijcie co sobie wybrałem,dodam jeszcze że jeżdże z wanienką na międzynarodówce. Tylko raczej tu mowa o Actrosie MPIII czyli poprzedniej generacji bo ten nowy dopiero co wszedł do sprzedaży. Może wielkim "szpecem" nie jestem ale nowe Mercedesy tak jak i ciężarowe i osobowe często rozkłada szfankująca elektronika której jest od groma a nie każdy "fachowiec" jest w stanie to ogarnąć. Co racja to racja. Już spotkałem się z awarią kolumny kierowniczej w Actrosie MPIV z przebiegiem kilku tys km. W sumie można by to uznać za tzw "choroby wieku dziecięcego", ale ja myślę ze to jednak wina kiepskiej jakości użytych materiałów i wykonania... A już na pewno te Actrosy nie wytrzymają tyle co stare poczciwe Volvo F10/12, Man F90 czy Scania 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi