JW Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 i w akcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 Dla mnie bomba! Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 Fotki super. Zastanawiam się czy kiedyś znajdzie się szaleniec żeby takie coś od podstaw zbudować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos13 Napisano 6 Czerwca 2007 Share Napisano 6 Czerwca 2007 Super Mam prośbę o zdjęcia tyłu kabiny kierowcy, bo przez szybę to tylko na żywo dokładnie widać a zaciekawiło mnie to takie za fotelem kierowcy w kształcie foteli katapultowanych najlepiej widoczne w tym przejściu na dach Ale nakręciłem mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 6 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2007 Niemam niestety tego miejsca ujętego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Wspaniały pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Super zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henryk Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam."Fotele katapultowe" to specjalne siedziska z miejscem na butle tlenową strażaka.Butla wraz z uprzężą jest zamocowana w oparciu fotela na specjalnym mechanizmie sprężynowym.Z boku fotela jest specjalna dżwignia.Służy do ułatwiania wysiadania obciążonego strażaka.W skrócie---strażak wraz z butlą na plecach jest wypychany w górę i do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 To może z racji mojego zawodu sprostuję ... nie butlę tlenową, a z powietrzem. Pracujemy w aparatach powietrznych, nie tlenowych, tlen mamy w butlach w torbach PSP R-1 i R-2. Co do wypychania strażaka... to nie tak. Zwyczajnie zwalnia się dźwignią zazwyczaj mechanizm utrzymujący aparat w uchwycie, dzięki temu w czasie jazdy strażakowi nie ląduje on na plecach tylko jest trzymany do momentu zwolnienia mechanizmu przez samego strażaka, nie ma tam miejsca "wypychanie" strażaka z butlą ;). Ale to drobiazgi, nie musicie wiedzieć. Zdjęcia super, znam ten pojazd. Masz może zdjęcia tego drugiego, widocznego na jednym ze zdjęć, stojącego w garażu??? to dopiero jest ciekawy pojazd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi