JW Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 i w akcji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dormitor Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Dla mnie bomba! Wielkie dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Fotki super. Zastanawiam się czy kiedyś znajdzie się szaleniec żeby takie coś od podstaw zbudować Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamos13 Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 Super Mam prośbę o zdjęcia tyłu kabiny kierowcy, bo przez szybę to tylko na żywo dokładnie widać a zaciekawiło mnie to takie za fotelem kierowcy w kształcie foteli katapultowanych najlepiej widoczne w tym przejściu na dach Ale nakręciłem mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JW Posted June 6, 2007 Author Share Posted June 6, 2007 Niemam niestety tego miejsca ujętego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 Wspaniały pojazd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergie Posted August 15, 2007 Share Posted August 15, 2007 Super zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henryk Posted April 17, 2011 Share Posted April 17, 2011 Witam."Fotele katapultowe" to specjalne siedziska z miejscem na butle tlenową strażaka.Butla wraz z uprzężą jest zamocowana w oparciu fotela na specjalnym mechanizmie sprężynowym.Z boku fotela jest specjalna dżwignia.Służy do ułatwiania wysiadania obciążonego strażaka.W skrócie---strażak wraz z butlą na plecach jest wypychany w górę i do przodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinfire Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 To może z racji mojego zawodu sprostuję ... nie butlę tlenową, a z powietrzem. Pracujemy w aparatach powietrznych, nie tlenowych, tlen mamy w butlach w torbach PSP R-1 i R-2. Co do wypychania strażaka... to nie tak. Zwyczajnie zwalnia się dźwignią zazwyczaj mechanizm utrzymujący aparat w uchwycie, dzięki temu w czasie jazdy strażakowi nie ląduje on na plecach tylko jest trzymany do momentu zwolnienia mechanizmu przez samego strażaka, nie ma tam miejsca "wypychanie" strażaka z butlą ;). Ale to drobiazgi, nie musicie wiedzieć. Zdjęcia super, znam ten pojazd. Masz może zdjęcia tego drugiego, widocznego na jednym ze zdjęć, stojącego w garażu??? to dopiero jest ciekawy pojazd! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts