dormitor 1 Posted June 5, 2007 Dla mnie bomba! Wielkie dzięki! Quote Share this post Link to post Share on other sites
paffko 0 Posted June 5, 2007 Fotki super. Zastanawiam się czy kiedyś znajdzie się szaleniec żeby takie coś od podstaw zbudować Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adamos13 0 Posted June 6, 2007 Super Mam prośbę o zdjęcia tyłu kabiny kierowcy, bo przez szybę to tylko na żywo dokładnie widać a zaciekawiło mnie to takie za fotelem kierowcy w kształcie foteli katapultowanych najlepiej widoczne w tym przejściu na dach Ale nakręciłem mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi Quote Share this post Link to post Share on other sites
JW 0 Posted June 6, 2007 Niemam niestety tego miejsca ujętego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wojtek Tul 0 Posted June 13, 2007 Wspaniały pojazd Quote Share this post Link to post Share on other sites
ergie 0 Posted August 15, 2007 Super zdjęcia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
henryk 0 Posted April 17, 2011 Witam."Fotele katapultowe" to specjalne siedziska z miejscem na butle tlenową strażaka.Butla wraz z uprzężą jest zamocowana w oparciu fotela na specjalnym mechanizmie sprężynowym.Z boku fotela jest specjalna dżwignia.Służy do ułatwiania wysiadania obciążonego strażaka.W skrócie---strażak wraz z butlą na plecach jest wypychany w górę i do przodu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
marcinfire 0 Posted May 11, 2012 To może z racji mojego zawodu sprostuję ... nie butlę tlenową, a z powietrzem. Pracujemy w aparatach powietrznych, nie tlenowych, tlen mamy w butlach w torbach PSP R-1 i R-2. Co do wypychania strażaka... to nie tak. Zwyczajnie zwalnia się dźwignią zazwyczaj mechanizm utrzymujący aparat w uchwycie, dzięki temu w czasie jazdy strażakowi nie ląduje on na plecach tylko jest trzymany do momentu zwolnienia mechanizmu przez samego strażaka, nie ma tam miejsca "wypychanie" strażaka z butlą ;). Ale to drobiazgi, nie musicie wiedzieć. Zdjęcia super, znam ten pojazd. Masz może zdjęcia tego drugiego, widocznego na jednym ze zdjęć, stojącego w garażu??? to dopiero jest ciekawy pojazd! Quote Share this post Link to post Share on other sites