Robert Ostrowski Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Jak każda ,żona marudzi ,moja na ten przykład wie jakie ja mam modele a ja nie do końca Co do aerka to wydatek 4 rech farb sprayu plus agregat ze złomu za dyszke i malujesz ,np ten ,sam miałem i mam nadal bardzo sobie chwale http://allegro.pl/precyzyjny-aerograf-dysza-0-3-pistolet-lakiernczy-i2020057812.html Jesli chodzi o warunki mieszkaniowe ja mam tylko 42 m kw w bloku ,modeluję od prawie 30 lat aerkiem od ok 6l i daje rade ,aerografem maluje sie naprawde rzadko ja to robie w kuchni potem wietrzenie i jest OK a jak bedziesz malował pactrami albo vallejo to nic nie czuć ewentualnie rozcieńczalnik /wódeczka 40%/ Co do metalizerów pod pedzel to chyba Pactra ,vallejo nie polecam bo przynajmniej dla mnie się wycierał i nigdy nie wysychał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 A wracając do tematu - jaka firma robi najlepsze metalizery pod pędzel? Jeśli pytasz o metalizery pod pędzel to z mojej strony polecam humbrola . Nie wiem jak z dużymi powierzchniami ale małe bardzo ładnie kryje jak je dobrze rozcieńczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Małe powierzchnie rzeczywiście pedzlem Humbrolami moża malować spokojnie, ale z dużymi powierzchniami zawsze jest loteria. Generalnie, jaka by firma nie była "srebrniki" zawsze lepiej kłaść aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek83 Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Ja muszę sobie radzić na 27 m kw w bloku. Po prostu muszę wyczekać moment aby kuchnia była wolna przez jakieś najbliższe półtorej godzinki. Maluje najczęściej farbami pactry, praktycznie zero smrodu. Takie same miałem obawy co do kupna aerografu, ale szybko się przekonałem że to była bardzo dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi