WilkU Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Witam. Zamierzam oczyścić mój model ze starego malowania, postanowiłem go włożyć do ,,kąpieli,,. Niestety nie znam składu takiego ,eliksiru,. Dlatego zadaje pytanie, co powinno być w składzie takiego roztworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 do kreta go wrzuć / tylko granulek w ciepłej wodzie nie rozpuszczaj bo i tak podczas reakcji ciepło się wytwarza ,wystudz i dopiero włóż model/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Podłączę się do pytania. W jakich proporcjach mieszać kreta z wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Nie mam pojęcia ja na oko mieszałem ,może ktoś podpowie kto mierzył proporcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 A ja się tam nie bawiłem w mieszanie - stary kufel ( bo wysoki) wypełniony woda i ze dwie czubate łyżki kreta. A całość wymieszałem kadłubem z którego farba miała zejść ( bo i tak się do kufla nie mieścił, więc miałem za co złapać) Humbrol zszedł w 15 minut, stary aster trzymał się dłużej, bo do rana. A rano starą szczotką do zębów zerwałem już wszystko. Tylko uważaj na oszklenie - zazwyczaj nic się nie dzieje, ale bywa różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cpt.Price Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 A nie lepiej w Cleanluxie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 A nie lepiej w Cleanluxie? Moim zdaniem bezpieczniej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Ja uzywam DOMESTOSA z ciepła wodą ,moczeyłem model około 4 godzinki potem delikatnie stara szczotka do zebow i gitara,jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Hej.anderan a co moczyles akryle czy oleje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Uwaga na elementy aluminiowe, roztwór kreta żre je szybko i sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi