DBauer Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 Mam tygrysa i mam też farbe w sprayu oraz podkład z tamiya. Poszedłem za radą Erniego i mam zamiar pomalować go dopiero po sklejeniu i potrzebne mi jest wasze doświadczenie. 1 Co zrobić żeby nie mieć zacieków z podkładu i farby? 2 Jak malować żeby pomalować tym sprayem wszystkie zakamarki i nie zalać ich? 3 Co przykleić dopiero po malowaniu całości? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 1. Musisz nałożyć kilka cienkich wrastw, a nie załóżmy jedną albo dwie grube. Nie staraj się pomalowac dokładnie całego modelu za pierwszym razem. 2. tak samo jak wyżej. Kilka cienkich warstw. Wogóle to dobrze by było zebyś najpierw starał się pomalować zakamarki a dopiero na koniec wszystkie duże i łatwo dostępne miejsca i powierzchnie. Jeżeli zrobisz w drugą stronę, to mogą się właśnie porobić zacieki. 3. A tego to już nie wiem bo militaria to nie moja działka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 5 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2007 Dzięki za rozwianie najwiękrzych wątpliwości. Dałem za model kupe kasy i nie chce popsuć go z powodu braku doświadczenia ze sprayem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 Witam ... Sprawa trochę się rozwiązała ... Ad. 3 - jeżeli malujesz sparyem ... to z powodzeniem możesz przykleić wszystkie duperele i malować. Pozdrawiam S. - Krystian P.s. jeżeli masz jakieś pytania - zapraszam na GG. 6359034 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi