plastikk Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 Ja - pancerniak - zbuduje sobie samolocik.Pierwszy od jaki kilkunastu lat... W łapki wpadł mi model,wiekowy, Polikarpova I-16 od Revella. Jakoś tak formy z lat 70?[obstawiam].Wypraski/gałązki pełne,bez pudła i instrukcji[ktoś coś wyszpera?]. Będzie prosto ''z pudła'' In-box a raczej ''w torebce'': Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinS Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 Hmmm... Takie cos nabylem na bazarze od Rosjan jakos w poznych 90'ych. Na pewno to bylo to tylko z monstrualnymi nadlewkami in nikt nie twierdzil ze to Revell. No cuz pewnie nie certyfikowana kopia . Powodzenia z tym modelem i na pewno masz we mnie widza! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 Tak jest, to była sowiecka kopia Revella, niewiele się od niego różniąca zresztą. Na początku lat 80-ych popełniłem ten modelik dwukrotnie, mogę pokazać bo akurat niedawno machnąłem fotki tych staroci. Może będą inspiracją? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 ,bez pudła i instrukcji[ktoś coś wyszpera?]. Wieczorem zrobię skan (mam nadzieję, że jeszcze mama instrukcję) i podeślę coś jeszcze. Wrzuć adres na PW. Model bardzo wdzięczny, warto tak jak u Bannego dorobić "podłogę" we wnęki kół, a wykorzystać możesz opcję zamkniętego podwozia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted November 29, 2011 Author Share Posted November 29, 2011 Dzięki za dostrzeżenie tematu... @Banny Fajne Iszaki.Ten Republikański zwłaszcza. @jarek 38 PW poszło. Godzinka szpachlowania: Fakt - zaślepię wnęki kół ''zamknietym podwoziem''. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 zaślepię wnęki kół ''zamknietym podwoziem''. Ja wkleiłem tam po prostu prostokątny kawałek tworzywa albo tekturki. Szpachlowania połączenia skrzydeł z kadłubem można było w ogóle uniknąć "rozpychając" kadłub od środka, wtedy połączenie samo by się dopasowało. Z zasady źle robisz wklejając stateczniki poziome przed skrzydłami. Można mieć późnej problem z symetrią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted December 3, 2011 Author Share Posted December 3, 2011 Ten,tego - poprawki szpachlowania: . Wiem - samolociarz ze mnie żaden. Wnęk nie zaślepiam. I zdjęcie prównawcze z T-26 Model 39 Skubany Iszak - mały nie był jak by mogło się wydawać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted December 5, 2011 Author Share Posted December 5, 2011 Kolorki: Jakiś zielony[podobno Radziecki] I jakiś błękitny[z palety Wrzesień '39] Trzeba jakiegoś ludka do kabinki poszukać.I zagłówek zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Bardzo zgrabny modelik wychodzi z tego starego zestawu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted December 6, 2011 Author Share Posted December 6, 2011 No - sam jestem pełen podziwu dla tego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted December 10, 2011 Author Share Posted December 10, 2011 Malowanki - następna cześć: Raczej będzie s/f.Doszedł ludek w kabince - pustawo było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted December 11, 2011 Author Share Posted December 11, 2011 Sido,kalki - min.te z zestawu i trochę fantastyki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts