plastikk Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Ja - pancerniak - zbuduje sobie samolocik.Pierwszy od jaki kilkunastu lat... W łapki wpadł mi model,wiekowy, Polikarpova I-16 od Revella. Jakoś tak formy z lat 70?[obstawiam].Wypraski/gałązki pełne,bez pudła i instrukcji[ktoś coś wyszpera?]. Będzie prosto ''z pudła'' In-box a raczej ''w torebce'': Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Hmmm... Takie cos nabylem na bazarze od Rosjan jakos w poznych 90'ych. Na pewno to bylo to tylko z monstrualnymi nadlewkami in nikt nie twierdzil ze to Revell. No cuz pewnie nie certyfikowana kopia . Powodzenia z tym modelem i na pewno masz we mnie widza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Tak jest, to była sowiecka kopia Revella, niewiele się od niego różniąca zresztą. Na początku lat 80-ych popełniłem ten modelik dwukrotnie, mogę pokazać bo akurat niedawno machnąłem fotki tych staroci. Może będą inspiracją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 ,bez pudła i instrukcji[ktoś coś wyszpera?]. Wieczorem zrobię skan (mam nadzieję, że jeszcze mama instrukcję) i podeślę coś jeszcze. Wrzuć adres na PW. Model bardzo wdzięczny, warto tak jak u Bannego dorobić "podłogę" we wnęki kół, a wykorzystać możesz opcję zamkniętego podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 Dzięki za dostrzeżenie tematu... @Banny Fajne Iszaki.Ten Republikański zwłaszcza. @jarek 38 PW poszło. Godzinka szpachlowania: Fakt - zaślepię wnęki kół ''zamknietym podwoziem''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 zaślepię wnęki kół ''zamknietym podwoziem''. Ja wkleiłem tam po prostu prostokątny kawałek tworzywa albo tekturki. Szpachlowania połączenia skrzydeł z kadłubem można było w ogóle uniknąć "rozpychając" kadłub od środka, wtedy połączenie samo by się dopasowało. Z zasady źle robisz wklejając stateczniki poziome przed skrzydłami. Można mieć późnej problem z symetrią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 Ten,tego - poprawki szpachlowania: . Wiem - samolociarz ze mnie żaden. Wnęk nie zaślepiam. I zdjęcie prównawcze z T-26 Model 39 Skubany Iszak - mały nie był jak by mogło się wydawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Kolorki: Jakiś zielony[podobno Radziecki] I jakiś błękitny[z palety Wrzesień '39] Trzeba jakiegoś ludka do kabinki poszukać.I zagłówek zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Bardzo zgrabny modelik wychodzi z tego starego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 6 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2011 No - sam jestem pełen podziwu dla tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Malowanki - następna cześć: Raczej będzie s/f.Doszedł ludek w kabince - pustawo było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Sido,kalki - min.te z zestawu i trochę fantastyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi