Andzelo77 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Witam serdecznie wszystkich. Postanowiłem wziąć na warsztat moją drugą ciężarówkę w życiu. Chciałbym w niej zaszaleć zastosować oświetlenie, otwarte drzwi z kierowcą itp., wiec liczę na wsparcie doświadczonych modelarzy jak Wy. Ze względu na mało wolnego czasu troszkę to pewnie potrwa. Rozpocząłem może od tyłu. Zastanowiłem się jak będą wyglądać siedzenia oklejone prawdziwą skórą i tak zrobiłem, poniżej efekt. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Chyba rzeczywiscie od tyłu, siedzienia wygladaja oki ale do nich to chyba daleka droga.Jezeli to twoj drugi truck a masz malo czasu to moze cie dopasc nuda "jednego" modelu i poprostu go nie skonczysz- a chcesz w nim zaszalec...powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Oświetlenie i otwarte drzwi, było już chyba z 5 tematów tak ambitnych w tym mój i żaden nie dobiegł końca. Przynajmniej nie widziałem galerii. Otwarte drzwi pociągną za sobą zrobienie dokładnego wnętrza, którego brak w opracowaniu. To był mój powód odłożenia modelu na potem i tak trwa to już prawie 3 lata. Do tego zawiasy i chybiony pomysł z pudełkiem tiktaków. Na pewno jest cała masa szczególików które warto poprawić. Da to lepszy efekt końcowy niż choinka. Pozdrawiam i powodzenia. Edit Siedzenie całe jego mocowanie i połączenie siedziska z oparciem to spore uproszczenie. Lepiej je było poprawić, będą w pierwszej kolejności widoczne po otwarciu drzwi. Skóra chociaż fajnie wygląda to jest gruba, lepsza jest pogięta i wyprostowana folia aluminiowa, daje podobną fakturę i jest cienka. Wspomnę tęż o przecierkach olejami, dają dobry efekt przetartej skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzelo77 Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2011 Do końca nie jestem przekonany jak wykonać silnik, dlatego moje prośba: jeżeli ma ktoś zdjęcia silnika takiego amerykańskiego trucka lub robił taki silnik niech wrzuci zdjęcie na forum. Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzelo77 Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 I powoli ruszyła rama. Na razie składanie i przygotowanie pod grunt. PONOWNA PROŚBA O ZDJĘCIE SILNIKA TAKIEJ CIĘŻARÓWKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Motor w tej maszynie to Cummins N14 Select Motor z 1993 roku, prawdopodobnie po przemalowaniu bo z tego co wiem to fabryczne Cumminsy były czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzelo77 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Dzięki bardzo za załączone zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Trochę za grube przewody dałeś do hamulcy. Czekam na dalszy rozwój prac. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi