mateusz kumorek Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Witam poraz kolejny. Znajomi namówili mnie bym to wrzucił tutaj... No,i jest temat ,ale niestety już troche zrobiłem ,lecz do końca daleko. Po krótce opowiem o makiecie.Przedstawia ona żeke,oraz most strzeżony przez bunkry .Jest też strzeżony przejazd,gdzie styłu będzie transport... zdjęcia: W tym miejscu bedzie rkm.i szlaban... A oto detale jakie udało mi się narazie zrobić; Stary telefon... A to następne zdjęcia makiety: Ciężarówka: Działo: łóżko polowe,narazie jedno; Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Czy ktoś ma jakiś pomysł na figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Rozumiem, że to 1/72. Nikt nie związany walka, więc szukaj w zestawach gdzie masz np wartowników- robi bodajże Preiser, możesz także odcinać karabiny, granaty etc figurkom firm jak np Italeri, Revell etc... Poszukaj w sieci wpierw zestawów po czym w grafice google zobacz in boxy wybranych, jestem w 100% pewien że sporo znajdziesz. Sama scenka wygląda fajnie, przypilnuj żeby bunkier scalić z podłożem, by nie zostało między nimi szpar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Bardzo ciekawy pomysł Tylko ta woda jakaś taka mętna i mógł buś jeszcze ten pojazd zniszczony dokończyć, ale jak pisałeś do końca jeszcze daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Sama scenka wygląda fajnie, przypilnuj żeby bunkier scalić z podłożem, by nie zostało między nimi szpar. wżuce foty ,ponieważ niema żadnych szpar .Dlaczego?Bo najpierw wycięłem miejsce na schron umieściłem go i dopiero nadałem faktóre ziemi dzięki czemu zlikwidowałem szpary i tym podobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Bardzo ciekawy pomysł Tylko ta woda jakaś taka mętna i mógł buś jeszcze ten pojazd zniszczony dokończyć, ale jak pisałeś do końca jeszcze daleko. A konkretnie, jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Fajny pomysł na scenkę. Przyczepię się tylko do rzeki, jej kolor troszkę taki dziwny . Dodaj może jakąś trzcinę przy niej, a na drodze lub przy bunkrze jakieś leje po bombach czy coś tam.. Żeby trochę urozmaicić teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Co to za schron? Masz jego plany? Bo skoro ładujesz do niego Paka, to raczej niemiecki. Ten schron jeszcze bez kolorów jest nieproporcjonalnie duży w stosunku do schronu bojowego na działo. zmień grubość drzwi zamykających strzelnicę działa, obsyp schron od strony nienarażonej, dorób świńskie ogonki na zawieszenie kamuflażu (siatki). co to za doklejka do dużego schronu, po prawej od strzelnicy? Wyjście ewakuacyjne? Straszny bajzel na tej makiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 Lipstein,twoje uwagi dużo pomogły,ale to niejest BAJZEL tak jak to określiłeś ,tylko wykopane dojście do bunkru ...Z tyłu będzie konwój niemiecki z zaopatrzeniem .To jest bardziej linia obrony niż schron...Apropo drzwi są wykonane z ciękiej blaszki o grubości kartki ,więc wystarczająco ciękie...Na koniec ,gdyby kolega mógł wyjaśnić oco chodzi z tymi świńskimi ogonkami ,byłby bardzo wdzięczny. pzdr .Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Lipstein,twoje uwagi dużo pomogły,ale to niejest BAJZEL tak jak to określiłeś ,tylko wykopane dojście do bunkru ... nigdy nie widziałem nawet pozostałości takiego dojścia do schronu Z tyłu będzie konwój niemiecki z zaopatrzeniem .To jest bardziej linia obrony niż schron...Apropo drzwi są wykonane z ciękiej blaszki o grubości kartki ,więc wystarczająco ciękie... mi chodziło o pogrubienie tych drzwi Na koniec ,gdyby kolega mógł wyjaśnić oco chodzi z tymi świńskimi ogonkami ,byłby bardzo wdzięczny. - użyj internetu, Kolego niedawno przenoszono w całości niemiecki schron na działko ppanc w okolicy olsztynka - jest podobny do tego, który masz na makiecie, kuknij sobie http://4historie.pl/forum/viewtopic.php?t=631&postdays=0&postorder=asc&highlight=olsztynek&start=0 Edytowane 9 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 Zapomniałem wspomnieć o doklejce... Linia obrony musi być dobrze strzeżona więc postanowiłem zrobić na drugiej stronie schron na rkm .Linia łączy między takimi schronami była pod ziemią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 a ta linia obrony to jakaś wymyślona, czy z konkretnego terenu np. Polski? Poszukaj sobie w necie Einmannbunker albo kochbunkier, tak a propos schronów obserwacyjnych i strażniczych, na forum, do którego podałem linka jest tego tyle, że w pół roku nie przeczytasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Linia łączy między takimi schronami była pod ziemią... linia łączy.... jakich łączy? okopów łącznikowych? Kabli telefonicznych? Skąd wiesz, że to było pod ziemią? i co to za patyczkowa konstrukcja na zapolu tego schronu? zauważ też, że nawet świeża ziemia z okopu, wyrzucona poza okop, ma inny kolor i odróżnia się od pokrycia terenu - u Ciebie za bardzo. Każda armia świata miała na to jakiś sposób, zamaskuj to jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Bardzo ciekawy pomysł Tylko ta woda jakaś taka mętna i mógł buś jeszcze ten pojazd zniszczony dokończyć, ale jak pisałeś do końca jeszcze daleko. A konkretnie, jakieś pomysły? Pomysłu nie mam, bo wody nigdy nie robiłem ale na forum w dziale:jak to zrobić i jak pokazać" jest dział jak wykonać wodę, poczytaj bo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 Kolega mnie nie zrozumiał mi chodziło o pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Hi hi Z pojazdem chodziło mi że mógł byś zrobić jak gdyby trafiony, trochę czarnych smug od ognie, reszta jak gdyby zardzewiała i brak kamuflażu. I trochę on dziwnie umiejscowiony, zrób jak gdyby spadł z mostu, albo coś takiego, w pobliżu drogi, wtedy przydało by się parę lejów, złóżmy takich już troszkę pozapadanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Amm tam będzie droga ,ale to puźniej... Narazie wrzucam fotki jakie znalazłem; biore się do robienia haków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Witam! Cosik tam podłubałem i wyszło to tak; Niebędzie zasypki lecz siatka maskująca ,gdzieś to już widziałem na modelworku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 Witam trochę mnie tu niebyło ale oto ciąg dalszy: troche roślinności i zaczęta produkcja drzewek i innych... Teraz wóz na sianno i inne.. jeszcze w produkcji: Pozdrawiam i napewno za tydzien kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 Do następnej soboty uda mi się zasiać całą powieszchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 To fakt panie... woda jest tragiczna. Nyndza ze Swarzyndza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 Właśnie zrobiłem coś co załuje teraz ta woda mi sie zmuliła i niewiem co z tym mam zrobic. Prosze o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Zrób ją od nowa całkowicie bo projekt i pomysł jest na wypasie a tu takie "szkardztwo" psuje wszystko. Toć np.: jest z Vaiejo woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Witam po przerwie! Skończyłem zasiewać ,teraz pozostało posadzić krzaczki ,oraz inne taboły. Z przodu ,przed bunkrem są zdrte pnie itp. by pole widzenia bunkru było dobre rzeke poprawiłem tyle ile mogłem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Tylko czemu te zdięcia są jakby pomarańczowe :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi