Gościu Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Pigment, rozrzedzam i zapuszczam jak łosz,lub używam rzadkiej akrylowej i stosuje w ten sam sposób. Dzięki, po szaleństwach wziąłem się za figurki, w chwili obecnej sa ba takim etapie: Szczur wydobrzeje, spokojnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Za budynek - Za figurki - Aż miło patrzeć na takie cudeńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Bajka. Jakimi farbami je malujesz i jak to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2012 Figury maluję farbkami Vallejo, kładę kolor bazowy i rozjaśniam stopniowo w górę. Samych technik jest sporo, ja uczyłem(ę) się podpatrując innych poprzez google(dla hasła figure painting, malowanie figur otwiera się tona wiedzy. Próbuje wszystkiego aż trafie na tę, która będzie dla mnie najodpowiedniejsza przy czym najważniejsze, jak dla mnie, jest dobranie kolorów - a tego nikt nie nauczy. Nieraz utrafię, nieraz mijam się...wtedy figurka zostaje pomalowana raz jeszcze. Na pozostałości ślepego torowiska wrzuciłem nieco śmiecia, który był planowany już podczas budowy zawieszenie esdeka - by było pracujące. Zrobiłem gąsienice oraz zająłem się brudzeniem dolnej części transportera, wkleiłem także skrzynek kilka i dupereli na scenkę. Po kompletnym zaschnięciu gruzów nieco je podmaluję oraz położę pigmentu na pojazd w górnej części. Stan: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Chciałbym kiedyś zobaczyć film o tym jak ty to robisz, coś jak poradniki AK INteractive lub MIG Productions. A może nagrasz jakieś DVD? Chętnie nabędę takową płytkę. Dioramka - rewelka i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Nie dość, że pięknie wykonane to jeszcze tempo jak przy produkcji seryjnej. Co miesiąc nowa diorama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi