Erolek Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 Kalki mogą się brzydko świecić jak położysz na matowy lakier. Ja z reguły kładę pod kalki warstwę błyszczącego (na kalki też - dla zabezpieczenia. Dopiero na koniec wykańczam całość matowym albo satynowym - w zależności od wymaganego wykończenia. Pozdrawiam Eryk Cytuj
Kierowca Bombowca Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Napisano 4 Stycznia 2012 Dzięki za radę Jednak w większości kalki marnie się trzymają. Zrobiły się z nich niezłe puzzle. Więc... Postanowiłem domalować gwiazdy. Mogę śmiało powiedzieć, że uczę się na tym warsztacie o wiele więcej, niż przez poprzednie lata "paćkania" modeli. ;) Zdjęcia: Jak widać, skończyłem dopiero 2 burtowe gwiazdy. Zostało jeszcze dokończenie pozostałych + obowiązkowa korekta wszystkiego. Czyli model tak szybko w galerii nie wyląduje.. ;( Ale postarać się trzeba, skoro tyle Ił-ków się pojawiło. Cytuj
mieszko988 Napisano 4 Stycznia 2012 Napisano 4 Stycznia 2012 Gwiazdy dają radę Podoba mi się ten iliuszyn. i po warsztacie nie widać, że ten model to gniot jak go wszyscy opisują ale pewnie męczarni było co nie miara Cytuj
konzo Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Wszystko ladnie pieknie, ale gdzie podziala sie jak ja to nazywam antenka do radia ? Cytuj
Kierowca Bombowca Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Napisano 5 Stycznia 2012 Wszystko ladnie pieknie, ale gdzie podziala sie jak ja to nazywam antenka do radia ? Niestety, tymczasowo została pozbawiona integralności z bryłą. Innymi słowy, przypadkowo się ułamała Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi