Erolek Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Kalki mogą się brzydko świecić jak położysz na matowy lakier. Ja z reguły kładę pod kalki warstwę błyszczącego (na kalki też - dla zabezpieczenia. Dopiero na koniec wykańczam całość matowym albo satynowym - w zależności od wymaganego wykończenia. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kierowca Bombowca Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2012 Dzięki za radę Jednak w większości kalki marnie się trzymają. Zrobiły się z nich niezłe puzzle. Więc... Postanowiłem domalować gwiazdy. Mogę śmiało powiedzieć, że uczę się na tym warsztacie o wiele więcej, niż przez poprzednie lata "paćkania" modeli. ;) Zdjęcia: Jak widać, skończyłem dopiero 2 burtowe gwiazdy. Zostało jeszcze dokończenie pozostałych + obowiązkowa korekta wszystkiego. Czyli model tak szybko w galerii nie wyląduje.. ;( Ale postarać się trzeba, skoro tyle Ił-ków się pojawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Gwiazdy dają radę Podoba mi się ten iliuszyn. i po warsztacie nie widać, że ten model to gniot jak go wszyscy opisują ale pewnie męczarni było co nie miara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konzo Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Wszystko ladnie pieknie, ale gdzie podziala sie jak ja to nazywam antenka do radia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kierowca Bombowca Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2012 Wszystko ladnie pieknie, ale gdzie podziala sie jak ja to nazywam antenka do radia ? Niestety, tymczasowo została pozbawiona integralności z bryłą. Innymi słowy, przypadkowo się ułamała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi